Gaza - Barcelona:
cooperació en temps convulsos

Exposició:
del 9 de juliol al 5 de setembre de 2009
espai B'art del COAC
Plaça Nova, 5
08002 Barcelona

Inauguració: 
9 de juliol a les 19.30 h
Sala d'exposicions
del COAC

Organització, producció i muntatge:
Àrea d’Activitats Culturals de la Demarcació de Barcelona del COAC

Comissariat:
Ajuntament de Barcelona. Direcció de Cooperació Internacional, Solidaritat i Pau. Ajuntament de Barcelona. Sector d’Urbanisme i Infraestructures

Disseny d'exposició:
Àrea d’Activitats Culturals de la Demarcació de Barcelona del COAC
Ajuntament de Barcelona. Direcció de Cooperació Internacional, Solidaritat i Pau. Ajuntament de Barcelona. Sector d’Urbanisme i Infraestructures

Les relacions amb Gaza neixen de l'acord d'Amistat i Cooperació firmat el setembre de 1997 entre els alcaldes de Barcelona, Tel Aviv i Gaza. Barcelona ha apostat sempre per l'actuació conjunta, concertada i en xarxa amb la resta de ciutats del món, a fi de realitzar projectes de cooperació que afavoreixin l'autonomia local i permetin fer front als problemes urbans apressants.

Donada la situació de precarietat en la qual viu la població palestina, des de l’Ajuntament de Barcelona es va considerar que la millor manera de contribuir a la pau a la regió era millorar les condicions de vida dels ciutadans palestins, sense renunciar a crear espais de diàleg entre les parts. Així mateix, el fet de reforçar els ajuntaments palestins suposava enfortir els pocs espais d'autogovern que els palestins disposen.

L'objectiu principal dels projectes de l’Ajuntament de Barcelona s'emmarca en l'objectiu estratègic de fomentar les capacitats tècniques i institucionals en l'àmbit local, i de col·laborar en aquelles àrees municipals en les que l’Ajuntament de Barcelona té experiència i que suposen una millora en la vida dels ciutadans.

El primer projecte fruit d'aquest acord va ser el Barcelona Peace Park, inaugurat el març de 2005 amb la presència de l'Alcalde de Barcelona, Joan Clos, i el Ministre d'Afers Exteriors d'Espanya, Miguel Ángel Moratinos. El Barcelona Peace Park va ser destruït el passat mes de gener durant els darrers atacs de l’exèrcit d’Israel a la Franja de Gaza.

A través de plànols, maquetes, memòries tècniques i fotografies també es mostren
el Barcelona Peace Park, la Urbanització del Barri d'East Al-Nasser, el Front Marítim Golden Beach, el Mercat de Tal Al-Hawa, els camps d’estiu i projectes en l’àrea de la Salut Mental.

Patrocina

Col·laboren
      
   

Inauguració patrocinada per