Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe 2009
 

Exposició:
del 23 d’octubre al 12 de desembre de 2009

Sala d'exposicions
del COAC
Plaça Nova, 5
08002 Barcelona

Inauguració: 
22 d'octubre a les 20 h
 
Sala d'exposicions
del COAC

Organització:
Col·legi d’Arquitectes de Catalunya 

Producció i comissariat:
Fundació Mies van der Rohe


 
La Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe van anunciar el 29 d'abril de 2009 que l’Òpera i Ballet Nacional Nacional de Noruega, Oslo, de Snøhetta, era l’obra guanyadora del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europa – Premi Mies van der Rohe 2009. El jurat també va concedir la Menció Especial a l’Arquitecte Emergent a STUDIO UP / Lea Pelivan i Toma Plejic, per el Gimnàs 46° 09’ N / 16° 50’ E, Koprivnica, Croàcia.

El Premi, amb una dotació de 60,000 € i el suport de la Unió Europa, un dels més importants i prestigiosos en l’àmbit de l’arquitectura internacional, s’atorga de forma biennal a obres completades en els dos anys anteriors. Donant suport al Premi, la Comissió Europa destaca el paper de l’arquitectura com a motor de creativitat i innovació, obre la cultura al públic més enllà de les fronteres nacionals i ressalta l’aportació dels professionals europeus al desenvolupament de noves idees i tecnologies que influeixen en la vida quotidiana dels europeus.

Aquesta exposició itinerant recull les obres seleccionades pel jurat – l’obra guanyadora, la Menció Especial, els 4 finalistes i les
44 obres seleccionades.





               En el marc de: