The Youg Planners Workshop

Benvolgudes,
Benvolguts,
Podeu consultar el programa de la nova edició 2017 de The Youg Planners Workshop que organitza el European Council of Spatial Planners / Conseil Européen des Urbanistes (ECTP-CEU) en el marc de la 12th Biennial of European Towns and Town Planners que enguany se celebrarà a Paris els dies 27 i 28 de juny sota el títol Cities and Olympic and Paralympic Games.
Esperem que sigui del vostre interès.
La Junta Directiva AAUC

Terceres Jornades sobre Legislació Urbanística

Benvolguts,
Benvolgudes,

 

Us informem que l’Agrupació Catalana de Tècnics Urbanistes, ha organitzat les Terceres Jornades sobre Legislació Urbanística, que tindran lloc a Barcelona (Auditori de Barcelona Activa), els dies 30 i 31 de març de 2017.

Més informació

Esperem sigui del vostre interès,

La Junta Directiva AAUC

 

Club de lectura: del “model Barcelona” al projecte dels territoris metropolitans

(c) AAUC

L’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC) inicia, el proper dilluns 20 de febrer, una nova activitat anomenada Club de Lectura, que vol ser un espai de debat al voltant de l’exercici professional i l’urbanisme.

Cada sessió se centrarà en un text escrit, ja sigui en format article, manifest, publicació, tesi doctoral o altres. La concurrència de diferents professionals convertiran cada sessió en una jornada única, que oferirà l’oportunitat de compartir idees i reflexions vàries al voltant de l’urbanisme de les nostres ciutats i territoris.

Aquesta nova activitat de l’AAUC s’inicia amb una sessió que tindrà per nom Del “Model Barcelona” al projecte dels territoris metropolitans. Aquesta sessió es basarà en els articles que Juli Esteban, Antonio Font i Carles Llop, juntament amb les imatges de l’arquitecte i fotògraf Jon Tugores, han preparat per al número 155 de la coneguda revista Urbanística.

Clica aquí per a més informació

 

Technical guidebook for financing planned city extension and planned city infill

Benvolguts,
Benvolgudes,

Us informem que UN-Habitat ha confeccionat una guia metodològica per abordar la viabilitat econòmica i financera de projectes en entorns i països amb realitats molt diverses, amb la col·laboració d’Agustí Jover i Miquel Morell.

La publicació porta per títol Technical guidebook for financing planned city extension and planned city infill, i té per objectiu constituir una eina de treball i de reflexió financera a escala mundial adreçat a professionals urbanistes d´arreu del món, on es presenten i expliquen de manera molt sintètica i pedagògica els principals paràmetres, reptes i indicadors per a la realització d´una anàlisi de viabilitat econòmica i financera de projectes d´inversió vinculats al planejament urbanístic.

Més informació

Esperem sigui del vostre interès,

La Junta Directiva AAUC

 

Jornada de debat: cap a un nou model d’espai públic a l’eixample

Us fem arribar una comunicació del Grup de Treball de l’Eixample del Col·legi d’Arquitectes que ha organitzat, pel proper 10 de febrer a les 18 h, a la Sala de Plens de la Seu del Districte, una jornada de debat sobre les propostes de l’Ajuntament de Barcelona de reordenació de l’espai públic de l’Eixample.

Durant la jornada es debatrà sobre projectes d’actualitat com, entre d’altres, el Programa de Superilles, que proposa reorganitzar el funcionament dels carrers, concentrant els que serveixen de trànsit rodat per donar prioritat al vianant a la resta. Comptarem amb la presència dels arquitectes Lluís Cantallops i Itziar González; de l’arquitecte, urbanista i president de l’AAUC Sebastià Jornet i de l’advocat Òscar Ripol.

Cal inscripció prèvia.

Obtindreu més informació des d’aquest link.

PEDALADA DE VILADECANS A CASTELLDEFELS

Imatge: © Flick (Maria Eklind)

ATENCIÓ!

Us informem que en motiu de la previsió meteorològica prevista per demà dia 28 de gener,

l’AAUC ha decidit posposar la pedalada.

Tan aviat tinguem més informació de l’activitat us ho farem saber

Us proposem una nova pedalada. Aquesta sortida serà des de Viladecans a Castelldefels i es durà a terme el proper dissabte 28 de gener. El punt de trobada és l’Hotel Sidorme de Viladecans (Av. d’Olof Palme, 24), a les 10 h. La pedalada finalitzarà al centre urbà de Castelldefels, cap a les 14 h.

La longitud total de l’itinerari és d’uns 13 quilòmetres. Es baixarà al mar per la Riera de Sant Climent, es farà un tram de platja que inclou les Dunes de Gavà i es pujarà cap al centre de Castelldefels passant pel Canal Olímpic i el Campus de la UPC.

Els participants poden portar la seva pròpia bicicleta, tot i que hi ha la possibilitat de llogar-ne una de normal o d’elèctrica, que es lliurarà al lloc de sortida i es recollirà al final del recorregut. Finalitzada la visita, es dinarà al Restaurant Andalucía de Castelldefels i, durant la sobretaula, s’iniciarà un debat obert.

Es requereix inscripció prèvia.

Veure programa provisional

La visita és gratuita per als membres de l’AAUC. En cas contrari tindrà un cost de 10 euros.
Lloguer bicicleta normal: 12 €
Lloguer bicicleta elèctrica: 24 €
Dinar: Entre 15 i 20 €

Urbanisme comparat: LILLE

L’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes del COAC, dins el cinquè cicle de conferències d’urbanisme comparat, ha dedicat una sessió a la ciutat de Lille. La conferència, que a tenir lloc el passat 6 d’octubre a les 19 h, va anar a càrrec de l’arquitecte Oriol Clos.

SCoT de Lille Métropole

L’SCoT de Lille Métropole és un document de planejament que se situa entre els esquemes d’orientació regionals o els plans de desplegament de les grans polítiques estatals, i els Plans Locals d’Urbanisme, comunals o intercomunals, que determinen els usos i la regulació precisa del sòl.

La presentació de l’SCoT de Lille Métropole, en la propera sessió d’Urbanisme Comparat, és també un pretext per acostar-nos a les formes de planejament urbà actualment vigents a França.

Aquest document ha estat redactat per l’Agence de Développement et d’Urbanisme de Lille Métropole, a través del Syndicat Mixte du SCoT de Lille Métropole, que agrupa 133 municipis d’un àrea que comprèn 1.000 Km2 i 1,2 milions d’habitants.

Oriol Clos
(Barcelona, 1955)
El conferenciant és arquitecte titulat per l’Escola d’Arquitectura de Barcelona (UPC) l’any 1980. Fins a l’any 2000 exerceix com a arquitecte des del seu estudi privat a Barcelona, i com a professor associat d’urbanisme a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona (1990-2002). Entre els anys 2001 i 2011 treballa per a l’Ajuntament de Barcelona, essent Director d’Urbanisme i Arquitecte en Cap (2006-2011). Els darrers quatre anys ha estat Director General de l’Agence de Développement et d’Urbanisme de Lille Métropole. Actualment, desenvolupa la seva activitat professional a Barcelona.

Assemblea Ordinària 2015 12 10

Avui  10 de desembre de 2015 celebrem Assemblea Ordinària 2015.
Aquests són els documents que es  presenten:

Presentació de documents
Acte Assemblea 2014

Singapore, From Little Red Dot To Big Green Dream

El proper dijous dia 10 a les 19h celebrarem la 3a sessió del 4rt Cicle Urbanisme Comparat dedicat a Singapore, a càrrec d’Òscar Carracedo:

Data: 10/12/2015 a les 19:00 h
Lloc: Aula 2 de l’Escola Sert (C. Arcs 1-3, 5a. planta)

Formulari inscripció


Singapore, From Little Red Dot To Big Green Dream

Singapur, és reconeguda per l’èxit del seu model de “Ciutat Jardí”, pel desenvolupament urbà d’alta densitat que situa al país en el tercer més dens del món, per un sistema de transport eficient, per les polítiques d’habitatge innovadores i per ser una de les ciutats amb millor qualitat de vida del planeta.

En només 50 anys des de la seva independència de Malàisia l’any 1965, aquesta petita ciutat-estat de la grandària de la Regió Metropolitana de Barcelona ha passat de ser un dels països amb l’índex de pobresa més alts del món a una de les economies més avançades, pròsperes i competitives, amb renda per càpita superior a la dels EUA i amb un paper clau en la relació d’Occident amb Àsia.

Quines han estat les claus d’aquest èxit, com ha incidit el planejament en aquest ràpid desenvolupament i en la configuració espacial de la ciutat, i quins són els reptes de futur que enfronta aquest país punter són alguns dels temes que descobrirem a través d’aquesta sessió

 

Oscar Carracedo és Arquitecte, Urbanista i Professor a la National University of Singapore on és director del Innerhoods Lab, co-dirigeix el Màster d’Urban Planning i presideix el Designing Resilience in Asia International Symposium and Competition (DRIA).

Des de l’any 1999 Oscar Carracedo ha desenvolupat un ampli historial acadèmic i de recerca en els camps de la regeneració, la sostenibilitat i la resiliència en el desenvolupament urbà, els processos d’urbanització i les seves implicacions en el metabolisme urbà, l’urbanisme informal o el planejament integrat en països en desenvolupament. Ha estat convidat com a conferenciant i professor a diverses institucions i universitats de prestigi d’Europa, Amèrica, Austràlia i Àsia, on recentment ha participat com a ponent al UN-Habitat Asian Pacific Urban Forum així com en la redacció de la nova agenda urbana cap a l’Habitat III.

És autor de nombrosos articles i llibres d’arquitectura i urbanisme incloent els recentment publicats “Ibid. In the same place”, “Naturbà. Barcelona-Collserola, una relació retrobada”, “Estratègies Urbanes de Revitalització de Comunitats Informals” o “Asian Urban Places “. Com a professional de l’urbanisme i l’arquitectura i soci fundador de CSArquitectes, Carracedo ha estat premiat i és autor de nombrosos plans a Catalunya i més recentment a Indonèsia, Malàisia, Filipines, Índia o Singapur.

 

 

Convocatòria per a la realització del treball Sistematització i edició dels continguts de les sessions “Urbanisme Comparat”

Durant aquests darrers anys l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya ha realitzat una sèrie de sessions amb el nom d’ “Urbanisme comparat”. L’objectiu d’aquestes ha estat conèixer les regles, procediments i els instruments que es fan servir en la pràctica professional de l’urbanisme en altres països, per tal de poder efectuar un exercici comparatiu respecte la nostra pràctica professional. Les sessions ja realitzades han estat les següents: França, Alemanya, Itàlia, Líban, Holanda, Japó, Finlàndia, Dinamarca i Londres. A aquestes cal incloure les sessions previstes en el quart cicle que s’està celebrant en aquests moments amb les sessions d’Argentina,Bèlgica i Suïssa. La documentació disponible de les sessions ja realitzades es pot consultar en aquest blog, l’apartat Jornades.

L’objecte del treball consistirà en la sistematització dels continguts de les sessions “Urbanisme Comparat” i l’edició d’un document a publicar. La sistematització dels continguts es realitzarà a partir de la plantilla que serà facilitada per l’AAUC, i que podrà ser adaptada en el procés de realització del treball. El treball també contempla la necessitat de cercar la informació necessària per tal de completar els continguts que no hagin aparegut en els sessions.

El termini per a la presentació de candidatures és del 26 d’octubre al 23 de novembre de 2015.

Podeu descarregar aquí les bases de la convocatòria