Pedalada per les terres del Penedès 27.5.2017

L’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC) ha organitzat, dins del 3r cicle de Pedalades, una sortida per les terres del Penedès el proper dissabte 27 de maig.

El punt de sortida serà l’Estació de RENFE Barcelona Sants, a les 8:18 h, i la longitud total de l’itinerari és d’uns 15-20 km.

Se sortirà des de l’estació de RENFE de Gelida i s’anirà fins a Sant Llorenç d’Hortons mitjançant una llançadora RENFE. Allà, ens reunirem amb els que venen en cotxe a la Plaça del Pàmpol. S’anirà cap a Can Mata d’Abelló fent una petita parada per una explicació del projecte de l’Agroparc i tot seguit es pendrà camí cap a Can Llopart de les Alzines. La pedalada finalitzarà a l’estació de RENFE de Gelida.

Els participants poden portar la seva pròpia bicicleta, tot i que hi ha la possibilitat de llogar-ne una de normal o d’elèctrica, que es lliurarà al lloc de sortida i es recollirà al final del recorregut. Finalitzada la visita, es dinarà al Restaurant Espiells i, durant la sobretaula, s’iniciarà un debat obert.

Es requereix inscripció previa.

Veure programa.

La visita és gratuita per als membres de l’AAUC. En cas contrari tindrà un cost de 10 euros.
Lloguer bicicleta normal: 12 €
Lloguer bicicleta elèctrica: 24 €
Dinar: menú 20 €

Jornada de geologia urbana

La delegació de Catalunya de l’il·lustre col·legi oficial de Geòlegs organitza el proper 7 de juny una jornada temàtica al voltant de la geologia urbana.

La nostra companya, Rosina Vinyes, realitzarà una ponència titulada “Barcelona Oculta: la rellevància del subsòl en una gran ciutat contemporània.”

Us adjuntem en aquest enllaç la informació de la jornada per si és del vostre interès.

SESSIONS D’URBANISME COMPARAT: SUÈCIA

Imatge: © U. Simomsson. Stockholms Stadsmuseum

 

L’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC) reprèn les sessions d’Urbanisme Comparat. El 6è cicle de conferències s’iniciarà amb una sessió dedicada a Suècia, que tindrà lloc el proper 6 d’abril a les 19 h, a càrrec de l’arquitecte Adrià Carbonell.

HABITATGE I CIUTAT: Estat del benestar, urbanisme liberal i desenvolupament sostenible, Estocolm 1965-2015

Si el projecte modern de ciutat europea no es pot deslligar d’un projecte polític d’escala territorial, generalment associat a la construcció d’habitatges estandarditzats com a forma de redistribució de riquesa, l’arribada de la postmodernitat en l’àmbit de l’urbanisme va suposar, paradoxalment, un replegament disciplinar entorn de l’objecte arquitectònic, relegant-ne el component polític a l’àmbit de la mera representació, en un moment en què els processos d’urbanització extensiva requerien d’una mirada transversal, fins i tot regional.

A Suècia, les tesis del funcionalisme i del moviment modern van ser claus en la formalització de l’estat del benestar, proposant un nou model d’urbanitat que seria l’expressió d’un sistema democràtic i econòmic igualitari. En aquesta conferència s’exposarà la relació entre urbanisme, benestar social i societat de consum que es va desenvolupar paral·lelament al projecte polític socialdemòcrata durant les dècades centrals del segle XX, posant de relleu el gran impacte territorial que va tenir la implantació del Miljonprogrammet, el projecte estatal per construir un milió d’habitatges entre els anys 1965 i 1974, i s’analitzarà el procés de liberalització econòmica de les últimes dècades, on les polítiques d’habitatge s’han regit fonamentalment per lleis de mercat, arribant fins als discursos contemporanis sobre ecologia i desenvolupament sostenible.

Adrià Carbonell
El conferenciant és arquitecte resident a Estocolm. Es va graduar el 2005 a Barcelona (URL) i posteriorment va obtenir un Postgrau en escriptura i arquitectura (UPC, 2006) i el Màster Metròpolis en arquitectura i cultura urbana (UPC, 2009). La seva experiència professional inclou col·laboracions amb els estudis de Manuel de Solà-Morales (2006-2008) i Josep Llinàs (2001-2004). Des del 2008, quan va establir oficina pròpia, ha combinat la pràctica de l’arquitectura i l’urbanisme amb la docència i la investigació. Actualment és professor d’arquitectura i disseny urbà a la Universitat Catòlica de Lovaina, i anteriorment va ser professor a l’Escola d’Arquitectura d’Umeå (2013-16) i a l’American University of Sharjah (2012-13). Els seus escrits han estat publicats en diverses revistes i mitjans internacionals i cinc dels seus treballs han rebut el premi AJAC en la categoria de teoria i crítica.

Es prega confirmació d’assistència.

01.04.2017: Pedalada de Sant Boi de Llobregat a Castelldefels

L’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC) ha organitzat, dins del tercer cicle de Pedalades, una sortida des de Sant Boi de Llobregat a Castelldefels pel proper dissabte 1 d’abril.
El punt de trobada serà la Plaça de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat , a les 10 h. La pedalada finalitzarà al centre urbà de Castelldefels, cap a les 14 h.

La longitud total de l’itinerari és d’uns 20 quilòmetres. Es sortirà des del centre de Sant Boi de Llobregat pel Parc Fluvial i pel Parc Agrícola del Delta anant cap a Viladecans. Es baixarà fins al mar per la Riera de Sant Climent, visitant dues àrees d’aiguamolls. Una vegada travessada l’autovia, es farà un tram de platja que inclou el Parc de les Dunes de Gavà i es pujarà cap al centre de Castelldefels passant pel Canal Olímpic i el Campus de la UPC.

Els participants poden portar la seva pròpia bicicleta, tot i que hi ha la possibilitat de llogar-ne una de normal o d’elèctrica, que es lliurarà al lloc de sortida i es recollirà al final del recorregut. Finalitzada la visita, es dinarà al Restaurant Andalucía de Castelldefels i, durant la sobretaula, s’iniciarà un debat obert.

Es requereix inscripció prèvia.

Veure programa

La visita és gratuita per als membres de l’AAUC. En cas contrari tindrà un cost de 10 euros.
Lloguer bicicleta normal: 12 €
Lloguer bicicleta elèctrica: 24 €
Dinar: Menú 16 € (pica-pica i segon a escollir del menú del dia)

PDU del Centre Recreatiu Turístic de Vila-Seca i Salou

Benvolgudes,
Benvolguts,

 

Us informem que la demarcació de Tarragona del Col·legi d’Economistes de Catalunya ha organitzat un acte, per al proper dia 9 de març, al voltant del PDU del Centre Recreatiu Turístic de Vila-Seca i Salou sobre el territori.

Més informació.
Esperem que sigui del vostre interès.

La Junta Directiva AAUC

 

Primer Premi Europeu Manuel de Solà-Morales

Benvolgudes,
Benvolguts,

 

Us informem que el proper 13 de març, a la Sala de Graus ETSAB, el jurat del Primer Premi Europeu Manuel de Solà-Morales farà públic el seu veredicte.

En el marc del lliurament, l’arquitecte i president de la primera edició del Premi, Jean Louis Cohen impartirà la conferència “The Invention of Frank Ghery”, a la Sala d’Actes del COAC.

Més informació.
Esperem que sigui del vostre interès.

La Junta Directiva AAUC

 

The Youg Planners Workshop

Benvolgudes,
Benvolguts,
Podeu consultar el programa de la nova edició 2017 de The Youg Planners Workshop que organitza el European Council of Spatial Planners / Conseil Européen des Urbanistes (ECTP-CEU) en el marc de la 12th Biennial of European Towns and Town Planners que enguany se celebrarà a Paris els dies 27 i 28 de juny sota el títol Cities and Olympic and Paralympic Games.
Esperem que sigui del vostre interès.
La Junta Directiva AAUC

Terceres Jornades sobre Legislació Urbanística

Benvolguts,
Benvolgudes,

 

Us informem que l’Agrupació Catalana de Tècnics Urbanistes, ha organitzat les Terceres Jornades sobre Legislació Urbanística, que tindran lloc a Barcelona (Auditori de Barcelona Activa), els dies 30 i 31 de març de 2017.

Més informació

Esperem sigui del vostre interès,

La Junta Directiva AAUC

 

Club de lectura: del “Model Barcelona” al projecte dels territoris metropolitans

Club de lectura: del “Model Barcelona” al projecte dels territoris metropolitans

L’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC) va iniciar el passat dilluns 20 de febrer de 2017 una nova activitat anomenada Club de Lectura, que vol ser un espai de debat al voltant de l’exercici professional i l’urbanisme.

Cada sessió se centrarà en un text escrit, ja sigui en format article, manifest, publicació, tesi doctoral o altres. La concurrència de diferents professionals convertiran cada sessió en una jornada única, que oferirà l’oportunitat de compartir idees i reflexions vàries al voltant de l’urbanisme de les nostres ciutats i territoris.

Aquesta nova activitat de l’AAUC s’inicià amb una sessió que va tenir per nom Del “Model Barcelona” al projecte dels territoris metropolitans. En aquesta sessió es varen comentar els articles que Juli Esteban, Antonio Font i Carles Llop, juntament amb les imatges de l’arquitecte i fotògraf Jon Tugores, han preparat per al número 155 de la coneguda revista Urbanística.

Aquí teniu el video de la sessió.

 

Club de lectura: del “model Barcelona” al projecte dels territoris metropolitans

(c) AAUC

L’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC) inicia, el proper dilluns 20 de febrer, una nova activitat anomenada Club de Lectura, que vol ser un espai de debat al voltant de l’exercici professional i l’urbanisme.

Cada sessió se centrarà en un text escrit, ja sigui en format article, manifest, publicació, tesi doctoral o altres. La concurrència de diferents professionals convertiran cada sessió en una jornada única, que oferirà l’oportunitat de compartir idees i reflexions vàries al voltant de l’urbanisme de les nostres ciutats i territoris.

Aquesta nova activitat de l’AAUC s’inicia amb una sessió que tindrà per nom Del “Model Barcelona” al projecte dels territoris metropolitans. Aquesta sessió es basarà en els articles que Juli Esteban, Antonio Font i Carles Llop, juntament amb les imatges de l’arquitecte i fotògraf Jon Tugores, han preparat per al número 155 de la coneguda revista Urbanística.

Clica aquí per a més informació