La Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) inaugura el cicle cultural dedicat a l’Habitatge amb la mostra retrospectiva Alison and Peter Smithson- From the house  of the Future  to the House of Today.

El COAC ofereix enguany claus per tractar un tema cabdal i de gran actualitat com és l’habitatge. El nou cicle d’exposicions –organitzat per l’Àrea d’Activitats Culturals de la Demarcació de Barcelona del COAC i ubicades tant a la sala d’exposicions com a l’espai Picasso de la Seu de Plaça Nova (Pl. Nova, 5, Barcelona)– pretén respondre a la demanda social i arquitectònica existent sobre la qüestió.

El cicle se centra en el redescobriment de diferents formes de construcció, intentant recuperar el caràcter propositiu de l’arquitectura. Així, es parteix de la rigidesa dels models establerts per tal de revisar-los i proposar altres tipologies habitacionals, mecàniques projectuals més operatives, posades en obra més simples i eficaces per reduir costos, i una major flexibilitat per aconseguir una intervenció democràtica de l’espai interior de l’habitatge.



 
 
 

Inauguració:
dijous,6 de març,
a les 21 h
Sala d'Exposicions
del COAC

Exposició:
del 6 de març
al 24 de maig de 2008
a la Sala d'Exposicions

i a l'espai Picasso
del COAC

Plaça Nova, 5
08002 Barcelona



Exposició retrospectiva de l'univers construït pel matrimoni Smithson, una de les parelles arquitectòniques més influents
de finals de segle XX, caracteritzada per la seva crítica al funcionalisme unidimensional de l'urbanisme modern,
alhora que per la formulació de noves idees sobre les urbs contemporànies. La mostra il·lustra extensament la major
part dels dissenys d'habitatges, des de la controvertida House of the Future (1956) fins a l'última de les seves creacions,
l’Hexenhaus (1986-2002).

Conferència inaugural

A càrrec de Max Risselada, arquitecte i comissari de l'exposició
i Josep Ma Montaner, doctor arquitecte

6 de març a les 19:30h
a la Sala d'Actes del COAC

Taula rodona de cloenda

Manuel Ribas Piera, arquitecte
Carme Pinós, arquitecte
Roger Pàez, arquitecte
Moderada per Albert Ferré, arquitecte

dia 24 d'abril a les 19:30h
Sala d'Actes del COAC


 
       
 
Col·labora