Arquitectura judicial i penitenciària. Aquest és el títol de l’exposició que revisa els projectes d’arquitectura del Departament de Justícia de la Generalitat més importants, tant executats com projectats, en els darrers 7 anys.

En total, la mostra presenta 33 edificis judicials i 12 centres penitenciaris a través de panells —que inclouen els plànols, fotografies i la memòria de cada projecte—, maquetes i material audiovisual.

Entre els projectes de l'àmbit judicial, destaquen el de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat i el de l'Audiència Provincial de Barcelona, mentre que en l'àmbit d'execució penal tenen una rellevància especial el centre de preventius de Barcelona i el Centre Penitenciari Lledoners, ja construït.

 

cc

Exposició:

del 10 de juny
al 4 de setembre de 2010
Sala d'exposicions
del COAC (Plaça Nova, 5, 08002 Barcelona)

Inauguració:
10 de juny a les 13 h
Sala d'exposicions
del COAC

Organització i Producció:
Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Gestió d'infraestructures S.A.U. (GISA) i Àrea d’Activitats Culturals de la Demarcació de Barcelona del COAC

Comissariat:
Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya

Coordinació i disseny del muntatge:
Àrea d’Activitats Culturals de la Demarcació de Barcelona del COAC


Activitats relacionades
   -
Taula rodona sobre arquitectura judicial: 14 de juny a les 19 h a la sala d'actes del COAC. Participants: Fermín Vázquez, Carles Buxadé, Ramon Valls i Lluís Domènech. Modera Xavier           Monteys, arquitecte.
   -
Taula rodona sobre arquitectura penitenciària: 1 de juliol a les 19 h a la sala d'actes del COAC. Participants: Josep Benedito, Enric Masip, Jordi Fabré i Roger Páez. Modera Llàtzer Moix,         periodista.
   - Presentació del projecte de la Nova Audiència Provincial de Barcelona: 6 de juliol a les 19 h a la sala d'actes del COAC.  
   -
Presentació del llibre La Model de Barcelona. Històries de la presó: 13 de juliol a les 19 h a la sala d'actes del COAC. A càrrec de Rosario Fontova, periodista autora del llibre.
   - Visites guiades:
     •   
Ciutat de la Justícia: 30 de juny a les 17 h. Visita gratuïta. Inscripcions.
     •   
CP Puig de les Basses (visita d'obres): 10 de juliol al matí. Visita de pagament (places limitades). Inscripcions: col·legiats - no col·legiats. Data límit d'inscripció: divendres 9 de juliol a les 12h.


Col·laboren                                                                                                                                                                                                                                                       Inauguració patrocinada per