Ep
The Japan Institute of Architects in HOKKAIDOCOAC


Hokkaido Architecture in Barcelona
Foto

Exposició:
del 3 de novembre a l’11 de desembre de 2010
espai Picasso del COAC
Plaça Nova, 5
08002 Barcelona

Inaguració:
3 de novembre a les 12h
Sala d’actes
Plaça Nova, 5
08002 Barcelona

Organització:
Àrea d’Activitats Culturals de la Demarcació de Barcelona del COAC

Producció i comissariat:
Hokkaido Chapter of the Japan Institute of Architects

Disseny, producció i muntatge:
Àrea d’Activitats Culturals de la Demarcació de Barcelona del COAC



L’illa de Hokkaido és la segona més gran i la més septentrional de tot el Japó. La seva població -5.600.000 habitants- i la seva latitud s’assemblen a les de Catalunya. La climatologia d’aquesta prefectura japonesa és, però, molt diferent a la mediterrània. Un hivern molt llarg i rigorós, amb temperatures que arriben als 20º sota zero i estius on es poden superar els 30º determinen l’arquitectura d’una illa amb una pujant presència a la vida social, cultural i econòmica japonesa.

Així, un grup de professionals està portant a terme una intensa tasca de desenvolupament de l’arquitectura tant a la capital de la prefectura, Sapporo, com a la resta de ciutats d’Hokkaido, prestant especial atenció als aspectes tècnics, assimilables als desenvolupats al nord d’Europa per respondre a l’intens fred.

L’exposició d’Arquitectura d’Hokkaido recull alguns dels projectes més destacats portats a terme als darrers anys per arquitectes d’aquesta regió japonesa. Només un any abans de la celebració del congrés de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) a Tokio, la mostra pretén servir de primer esglaó per a l’intercanvi de treball i experiències entre arquitectes catalans i d’Hokkaido.

Col·laboren

Col·laboren


Patrocina
Epson