Veure bé 
5 A 11 JULIOL 2010
Anterior
 
 bcn Barcelona   girona Girona   tarragona Tarragona   lleida Lleida   ebre Ebre  agrupacions Agrupacions  (+) 
 
     

6 DE JULIOL: ES PRESENTA AL COAC EL PROJECTE DE LA NOVA AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA
El 6 de juliol a les 19 hores es farà la presentació a la sala d'actes del COAC del projecte de la nova Audiència Provincial de Barcelona, obra d'RCR Arquitectes (Aranda, Pigem i Vilalta) amb Plasencia, Buendia i Arrau.
Aquesta és la informació que destaca aquesta setmana l'apartat "Notícies" del web del COAC. També hi trobaràs: "La Ciutat de la Justícia, de Chipperfiled i b720, guardonada pel RIBA", "Sis arquitectes reben la Medalla del COAC", "Ja pots inscriure't a la sisena Biennal Europea de Paisatge" i "El COAC exposa dues dècades d'arquitectura sanitària a Catalunya". +Info
 
     
TAULA RODONA SOBRE ARQUITECTURA PENITENCIÀRIA I VISITA D'OBRES AL CENTRE PENITENCIARI PUIG DE LES BASSES A FIGUERES
L'1 de juliol a les 19 h es farà a la sala d'actes del COAC una taula rodona sobre arquitectura penitenciària, que comptarà amb la presència de Josep Benedito, Enric Masip, Jordi Fabré i Roger Páez, i serà moderada pel periodista Llàtzer Moix.
Ja és oberta la inscripció a la visita d'obres que es farà el 10 de juliol al Centre Penitenciari Puig de les Basses a Figueres. El punt de trobada serà a les 9.45 h a la plaça de l'Estació de Figueres i el retorn al mateix punt està previst a les 14.30. El preu és de 5 euros.
La presentació i la visita s'emmarquen dins les activitats organitzades al voltant de la mostra "Arquitectura judicial i penitenciària", que es pot visitar a la sala d'exposicions del COAC fins al 4 de setembre. +Info.
 
     
EL CSCAE DEMANA EL SUPORT EN LA NEGOCIACIÓ SOBRE LA TITULACIÓ D'ARQUITECTE ARRAN DEL PROCÉS DE BOLONYA
El CSCAE s'ha dirigit al ministre d'Habitatge per traslladar la profunda preocupació del col·lectiu d'arquitectes pel retard en la concreció dels acords assolits en les negociacions que s'han dut a terme respecte de la regulació del títol d'Arquitecte i dels estudis que condueixen a l'obtenció d'aquest títol en el denominat "Procés de Bolonya". El president del CSCAE ha adreçat una carta a tots els col·legiats en què demana el seu suport davant la confusió i la incertesa que la situació actual produeix en la percepció social de la categoria acadèmica del títol i el perjudici que això significa per als estudiants i professionals de l'arquitectura. +Info.
 
     
PRESENTACIÓ DEL PLA TERRITORIAL SECTORIAL D'HABITATGE
El Pla Territorial Sectorial d'Habitatge de Catalunya es presentarà a la sala d'actes del COAC el 14 de juliol a les 19.30. Hi intervindran Carme Trilla, secretària d'Habitatge, i Josep Maria Vilanova, responsable del pla. Presentarà l'acte el degà Lluís Comerón i el moderarà Sebastià Jornet, secretari de l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya.
El Pla Territorial Sectorial d'Habitatge, aprovat inicialment el passat més d'abril, constitueix el marc orientador per a l'aplicació a Catalunya de les polítiques d'habitatge, d'acord amb el que preveu la Llei del dret a l'habitatge i la Llei de política territorial.
 
     
CONFERÈNCIA DE L'ARQUITECTE RICARDO LEGORRETA AL COAC
L'arquitecte Ricardo Legorreta pronunciarà una conferència al COAC en què tractarà la seva obra recent. Es farà el 15 de juliol a les 19 a la sala d'actes de Plaça Nova. A més de l'arquitecte, hi intervindran el degà Lluís Comerón i Robert Terradas, director de l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura La Salle.
L'arquitecte mexicà ha estat distingit amb nombrosos premis i reconeixements per la qualitat de la seva producció, com ara el Premi Nacional d'Arts del govern mexicà, la Medalla d'Or de la Unió Internacional d'Arquitectes o l'Ordre d'Isabel la Catòlica del govern espanyol.
La conferència està organitzada per l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura La Salle. +Info
 
     
JORNADA SOBRE EL PLANEJAMENT DE LES TELECOMUNICACIONS EN L'ORDENACIÓ TERRITORIAL I URBANÍSTICA
Organitzada per la Generalitat, la jornada es farà el 12 de juliol a les 8.30 a la Casa del Mar (Albareda, 1-13, Barcelona). En el seu decurs es tractaran problemàtiques com ara com aprofitar les obres públiques i les actuacions al sòl per estendre les infraestructures de telecomunicacions, com hi influeixen els instruments de planejament territorial en el seu desplegament o com poden les administracions ser motors del desenvolupament de les noves tecnologies.
Hi intervindran entre d'altres Oriol Nel·lo, secretari per a la Planificació Territorial, i Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Entre els ponents de la jornada hi ha el degà Lluís Comerón. +Info
 
     
EL PALAU ROBERT ACULL EL PROJECTE DEL PAVELLÓ D'ESPANYA A XANGAI
El Palau Robert de Barcelona acollirà l’exposició “Xangai 2010. Benedetta Tagliabue. EMBT”, que presenta el projecte del Pavelló d’Espanya a l’Expo Universal de Xangai, obra de l’estudi Miralles Tagliabue EMBT. La mostra, que es podrà visitar a partir de l’1 de juliol, explicarà el desenvolupament de tot el projecte, des que l’estudi va guanyar el primer premi en el concurs públic de juny de 2007 fins a la inauguració de l’edifici, l’1 de maig de 2010.
L’acte d’inauguració es farà l'1 de juliol a les 13 hores, amb l’assistència de l’arquitecta Benedetta Tagliabue i del director general de Difusió Corporativa de la Generalitat, Jordi Fortuny. L’exposició, que es podrà visitar fins el 19 de setembre. +Info.
 
     
PARTICIPA EN EL DISSENY DE LA NOVA PROGRAMACIÓ DE L'ESCOLA SERT
L'Escola Sert està treballant en el disseny de la nova programació del Pla d'Estudis. Per poder aconseguir que s'ajusti al màxim als teus interessos de formació et demanem que hi participis activament. És per això que hem elaborat una enquesta perquè ens puguis fer arribar les teves aportacions, que ens ajudaran a orientar millor les accions formatives en funció de les teves necessitats. Per agrair-te la col·laboració, sortejarem entre els participants tres beques d'estudis per a cursos. +Info
 
     
OBERTA LA INSCRIPCIÓ PER A LA BIENNAL EUROPEA DE PAISATGE
La 6a Biennal Europea de Paisatge se celebrarà a Barcelona del 30 de setembre al 2 d'octubre sota el lema "Paisatges líquids" i convertirà la ciutat comtal en la capital europea del paisatge. Les tres jornades del simposi es dedicaran als finalistes del Premi Rosa Barba, al desenvolupament del lema -la necessitat de crear noves pràctiques adaptables al canviant context quotidià tant a nivell local com global- i al país convidat, Xina en aquest cas. El termini per inscriure's a la Biennal ja està obert i tot el procés es pot portar a terme des del web del certamen.
 
     
NOVA JORNADA AL CAMPUS PROFESSIONAL
Encara et pots apuntar a la jornada que oferta el Campus Professional el 6 de juliol, amb Reed Business Information, "La pedra natural al projecte arquitectònic. Les noves metodologies de càlcul". +Info.
 
     
ADHESIONS AL DESACORD SOBRE EL CONCURS PER A LA SEU DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE BURGOS
El Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya ha emès un comunicat en què mostra el seu desacord amb el concurs per a la construcció de la seu de la Cambra de Comerç i Indústria de Burgos, i exigeix la rectificació de les bases del concurs de manera que tinguin una redacció més respectuosa amb l'arquitectura, la dignitat de la professió i la bona finalitat del procediment d'adjudicació. El CSCAE demana l'adhesió formal dels arquitectes a aquest comunicat des del seu web. +Info.
   
 
 
 
 

TOTA LA INFORMACIÓ DE LA DEMARCACIÓ DE BARCELONA A L' @B
Ja pots accedir a tota la informació corresponent a la Demarcació de Barcelona al butlletí electrònic setmanal @B.


Destaquem: 6 de juliol, presentació a la sala d'actes del COAC del projecte de la nova Audiència Provincial de Barcelona.

dalt
 
 
 

LES NOTÍCIES DE LA DEMARCACIÓ DE GIRONA, AL PI@
El PI@ t'ofereix cada setmana les notícies destacades de la Demarcació de Girona.

Destaquem:Visita d'obres, Centre Penitenciari Puig de les Basses i Habitatges de Protecció Oficial.

 

dalt
 
   
 

L'ACTUALITAT DE LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA AL T@R
El T@R t'informa de les notícies de la Demarcació de Tarragona.


Destaquem: Taula de treball per a l'estudi i anàlisi del Pla director urbanístic de l'àmbit central del Camp de Tarragona (8 de juliol a les 17 h a la sala de conferències).

 
dalt
 
   
 
VISITA ARQUITECTÒNICA A LLEIDA I LES GARRIGUES EL 10 DE JULIOL
El 10 de juliol, a partir de les 10 h, es farà una sortida a Lleida i a les Garrigues. El preu, inclòs el dinar, és de 25 euros més IVA.
Durant la sortida es visitaran a Lleida la plaça Blas Infante, l'Escola Municipal de Belles Arts i els habitatges de lloguer per a joves al centre històric. A la tarda, el Pavelló Firal de les Borges Blanques i el Centre d'Interpretació de les Pintures Rupestres de la Roca dels Moros al Cogul.
Inscripció abans del 6 de juliol (Secretaria -Dolors Curià-, tel. 973 22 89 21). +Info.
   
dalt
  agrupacions
 
       
CONVOCAT EL PREMI AJAC 7
L'AJAC ha convocat el VII Premi Joves Arquitectes, amb l'objectiu de valorar les noves obres, projectes i treballs d'investigació més rellevant dels arquitectes joves en el període 2008-2009 i contribuir així a la seva projecció. El termini de presentació acaba el 5 de juliol. La convocatòria es divideix en quatre àmbits: Projectes arquitectònics: obra construïda; Projectes arquitectònics: obra no construïda; Treballs d'investigació relacionats amb la difusió de l'arquitectura (articles i assaigs), i Projectes final de carrera. Hi poden participar arquitectes menors de 40 anys (data 31 de desembre de 2009). +Info.
   
       
ASACCIÓN PROPOSA LA CREACIÓ D'UN SERVEI AMBULANT DEL SEGLE XXI
L'Asociación Sostenibilidad y Arquitectura convoca l'ASACCIÓN, una acció urbana mitjançant concurs titulada "El Kamishibai Barcelonés del siglo XXI (KBXXI)".
Partint del concepte del kamishibai japonès, una mena de teatre ambulant que ha anat evolucionant cap a altres serveis, el concurs proposa la creació d'un servei ambulant adaptat a les necessitats del segle XXI, concretament al barri del 22@ del Poble Nou. S'inclou en la proposta tant el disseny del vehicle com el del negoci, que tindrà com a objectiu la reducció de mobilitat a la ciutat, mitjançant l'ús de les TIC.
El termini de presentació de propostes acaba l'1 de setembre. +Info.
   
dalt
  agrupacions
foto3
   
 
JORNADA DE PORTES OBERTES A L'ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D'ARQUITECTURA (ESARQ) DE LA UIC
Amb l’objectiu de facilitar a tot l’alumnat, famílies i amics que coneguin l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ESARQ), la UIC organitza una Jornada de Portes Obertes el dijous 8 de juliol a les 18 h. La jornada començarà amb una sessió informativa sobre les característiques de la UIC i, en particular, sobre la titulació d’Arquitectura, on responsables de la titulació informaran del seu pla d’estudis, competències, sortides professionals i connexió amb empreses de la construcció, que inverteixen en projectes de recerca que permeten especialitzacions importants per al nostre alumnat. +Info.
   
       
DOCOMOMO PRESENTA LLOCS PÚBLICS I NOUS PROGRAMES
L'exposició "Lugares públicos y nuevos programas" presenta un treball d'investigació i documentació realitzat per la Fundación DOCOMOMO Ibérico sobre els equipaments moderns construïts a Espanya i Portugal entre els anys 1925 i 1965. Es podrà visitar a la sala Arquerías Nuevos Ministerios (Paseo de la Castellana, 67, Madrid) a partir de l'1 de juliol. +Info.
   
       
BEQUES COMERÇ I CIUTAT PER A LA REALITZACIÓ D'ESTUDIS SOBRE EL COMERÇ URBÀ
La Diputació de Barcelona ha convocat les Beques Comerç i Ciutat per impulsar la realització d'estudis de recerca universitària sobre el comerç urbà. Són dues beques de 9.000 euros per a la realització d'una tesi doctoral i una de 2.000 euros per a la realització del projecte final d'estudis de màster. La presentació de sol·licituds acaba el 3 de novembre. +Info.
   
       
ÚLTIMS DIES PER INSCRIURE'S AL WAF 2010
WAF 2010 es celebrarà al CCIB a Barcelona del 3 al 5 de novembre de 2010. Aquest any més gran i millor, amb 5 seccions de premis, 42 categories, fent ressò de més de 100 tipus d’edificis.
El WAF és un esdeveniment internacionals que fomenta el networking amb arquitectes de tot el món. L’any passat hi van assistir 1507 arquitectes de 71 països van venir a Barcelona per veure i observar i aprendre dels millors projectes dels 18 mesos precedents, i va ajudar a dimensionar el futur de la indústria a través dels intercanvis i de les col·laboracions.
El 2 de juliol és la data maxima per a inscriure's. +Info.
   
       
ASCER CONVOCA ELS PREMIS CERÀMICA D'ARQUITECTURA I INTERIORISME
L'Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos ha convocat la novena edició dels Premis Ceràmica d'Arquitectura i Interiorisme, amb la finalitat de destacar els projectes d'arquitectura i interiorisme que facin un millor ús dels paviments i revestiments ceràmics fabricats a l'Estat. La inscripció acaba el 29 d'octubre. +Info.
   
foto3