Veure bé 
28 MAIG A 3 JUNY 2012
Anterior
 
 bcn Barcelona   girona Girona   tarragona Tarragona   lleida Lleida   ebre Ebre  agrupacions Agrupacions   agrupacions Espanya  (+) 
 
   
PUBLI

12 DE JUNY, CONFERÈNCIA D'OBERTURA DEL 50 ANIVERSARI DE LA SEU DEL COAC A PLAÇA NOVA
El dimarts 12 de juny s'obriran els actes amb motiu del 50 aniversari de la construcció de la seu del Col·legi a plaça Nova amb un acte que inclourà una conferència sobre la història de l'edifici, a càrrec d' Enric Granell, coautor amb Antoni Ramon del llibre "Col·legi d'Arquitectes de Catalunya 1874-1962", que es presentarà en el decurs de l'acte, i una taula de debat posterior que comptarà amb la participació d'Oriol Bohigas, Juan Carlos Cardenal, Guillermo Giráldez, Pere Llimona i Xavier Subias, entre d'altres. L'acte, conduït per Manuel Ruisánchez, es realitzarà a la sala d'actes de plaça Nova a les 19 h. Els actes programats pel Col·legi amb motiu d'aquest aniversari també serviran per posar en valor el compromís del propi edifici en la recuperació del casc antic i la definició dels nous espais públics de la ciutat de Barcelona i debatre sobre els reptes que es plantegen per a l'entitat i la professió, passats aquests 50 anys.
   
ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA I EXTRAORDINÀRIA DEL COAC EL 29 DE MAIG
El COAC convoca la seva Assemblea General Ordinària i Extraordinària el dimarts 29 de maig a les 15.30 h en primera convocatòria i a les 16 h en segona, a la seu de plaça Nova. Consulta la documentació
   
PARTICIPA AL SALO D'EMPRENEDORS BIZBARCELONA GRÀCIES A LA INTERCOL·LEGIAL
Els col·legiats que ho demanin podran accedir de forma gratuïta al saló BizBarcelona, dedicat a l'assessorament i el networking per impulsar empreses o projectes de negoci, que organitza Fira de Barcelona el 13 i 14 de juny al recinte de Montjuic. L'accés dóna dret a assisitir a les conferències, assessorament i d'altres activitats que es desenvoluparan en el decurs del Bizbarcelona. Les sol·licituds s'hauran d'enviar per correu electrònic, fent constar nom, cognoms i número de col·legiat. La intercol·legial, que facilita la participació al saló dels diferents col·legis que aplega, disposarà d'un espai de "networking" interprofessional al bizbarcelona el dia 13 de 15 a 19 h amb una vintena de taules on els col·legiats podran mantenir reunions de treball.
   
ELS PERFILS EMERGENTS I EL NETWORKING TANQUEN LES JORNADES ARQ’12
El 7 de juny a les 11 h es farà l'última sessió de les Jornades d’Orientació Professional ARQ’12 al COAC. S'hi exposaran tres perfils emergents: Retail, Facility Management i Sostenibilitat. Per tancar les ARQ’12 tindrà lloc l’Espai de Networking amb l’objectiu de facilitar sinergies entre els assistents.
Les jornades estan organitzades pel COAC, a través de la Borsa de Treball, conjuntament amb l’ETSAB, l’ETSAV, l’AJAC, UPC Alumni i Barcelona Activa, i patrocinades per BECK & HEUN IBÉRICA, S.L., FLAG SOPREMA S.L.U., TIENDAS FORLADY, SAU i KNAUF INSULATION. +Info
   
NOUS CURSOS A L'ESCOLA SERT
L’Escola Sert promou aquest mes una sèrie de cursos de petit format perquè puguis desenvolupar en poc temps els teus coneixements, augmentar la teva eficàcia professional i posar al teu abast eines per a la internacionalització, com ara:
-English for architects.
-Pàgines web per a arquitectes I i Pàgines web per a arquitectes II.
-Disseny, càlcul i execució d'obres amb sistemes constructius de fusta.
-Curs de preparació per obtenir l'acreditació internacional com a PMP (Project Manager Professional) (2a ed.).
Consulta tot el programa formatiu.
   
JORNADES TÈCNIQUES GRATUÏTES PER ALS COL·LEGIATS
El Campus Professional, l'espai d'encontre entre l'empresa i els professionals, ha programat tres noves sessions:
-Basf. Revestiments continus per edificació i indústria.
-Ariston. Aerotèrmia: La solució energèticament més eficient en les instal·lacions de producció d'aigua calenta sanitària.
-Thermochip Programa SSEEC. Solucions Sostenibles Eficients Energèticament en Coberta.
   
EL BAM 2012 ES PERLLONGA AMB EXPOSICIONS I PRESENTACIONS DE MATERIALS
El congrés internacional de Bioarquitectura Mediterrània BAM 2012, que es va desenvolupar al COAC entre els dies 17 i 19 d'aquest mes, inclou unes exposicions paral·leles que es poden veure a la seu de plaça Nova fins el 2 de juny. En concret, a la sala B'art (treballs premiats al BaM), a la sala d'exposicions i a l'Altell (mostra de productes, una llibreria i una zona chill out). En el marc d'aquestes exposicions, s'han programat una sèrie de presentacions de materials i d'altres activitats.
   
24 DE MAIG: DEBAT SOBRE L’ESPAI PÚBLIC EN TEMPS DE CRISI
El dijous 24 de maig, a les 13 h a l’Altell de plaça Nova, els arquitectes Manel Sangenís, Fidel Vázquez, Jordi Henrich i David Juárez i el sociòleg Jaume López debatran sobre les funcions i la creació d’espai públic en períodes de crisi. El debat, que serà coordinat per Joan Rogés, es desenvoluparà al voltant de qüestions com ara el paper de l’espai públic i de l’arquitecte en la seva definició; possibles noves formes d’intervenir i invertir en l’espai públic i la millora de la participació ciutadana.
   
CONVERSES SOBRE ARQUITECTURA AMB MARIO COREA
L'arquitecte Mario Corea participarà juntament amb Franc Fernández, Carles Llop, Albert Pineda i Manuel Ruisánchez en una taula rodona, "Entre amics: converses sobre arquitectura", que se celebrarà dins el marc de l'exposició “El quadern dels inicis. Mario Corea”. Serà el 30 de maig a les 19 h a la sala d'actes de plaça Nova. El president de la Demarcació de Barcelona del COAC, Toni Casamor, moderarà la taula i el degà del Col·legi, Lluís Comerón, serà l'encarregat de la cloenda. L'exposició es pot visitar fins al 2 de juny a l'espai Picasso. +Info
   
VET AQUÍ... LA BARCELONA DEL SEGLE XXI
El dissabte 2 de juny a les 11 h, se celebrarà al COAC l'última sessió de contacontes per a infants de 6 a 10 anys, que tindrà com a centre d'atenció la Barcelona del segle XXI. L'activitat està emmarcada dins la programació dels Dissabtes de Cultura al COAC, que ofereix activitats adreçades a nens i joves. L'assistència és gratuïta i cal inscriure-s'hi abans.
   
JORNADA TÈCNICA SOBRE RESTAURACIÓ I RESIDUS
El 4 de juny a les 9.30 h, dins l’espai Territori dels Dilluns de Cultura, jornada tècnica sobre restauració i ús posterior de dipòsits clausurats de residus. Organitzada conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. La participació és gratuïta. Cal fer prèviament la inscripció per correu electrònic o al telèfon 93 306 78 25. +Info
   
DEMOSTRACIÓ PRÀCTICA D'ALLPLAN AL COAC
Dins l'acord entre el Col·legi i Nemetschek, que ofereix llicències gratuïtes del programa Allplan i formació per al seu ús, el dimarts 5 de juny a les 12.30 h es farà a la sala d’actes del COAC la presentació d'aquest conveni, a càrrec de Pere Castelltort, vocal de la Junta Directiva de Barcelona del COAC, i una demo dels avantatges que representa el sistema Allplan, que conduirà el responsable de Nemetschek a Catalunya, Sergi Ferrater. L'acte acabarà amb un torn obert de precs i preguntes.
 
EL COAC S'ADHEREIX A LA ILP PER A LA DACIÓ EN PAGAMENT RETROACTIVA I LA PARALITZACIÓ DELS DESNONAMENTS
El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya s'ha adherit a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per reclamar la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i la promoció pública d'habitatges de lloguer social, que pretén reunir abans del 31 d'octubre les 500.000 signatures necessàries per presentar aquesta ILP al Congrés. El manifest que defensa la necessitat de salvaguardar el dret de l'habitatge com un dels pilars d'una societat justa va ser presentat el passat 10 de maig en un acte organitzat per l'agrupació AuS davant de la seu del Col·legi a plaça Nova.
 
204 NÚMEROS DE 'QUADERNS' DISPONIBLES A INTERNET
Tots els números de la revista Quaderns d'arquitectura i urbanisme de l'1 al 204, estan digitalitzats i ja es poden consultar al web del COAC. Finss ara, aquests números han generat un trànsit de més de 150.000 consultes. Per accedir a la digitalització de 'Quaderns' cal anar al web de la Biblioteca del COAC, dins l’apartat Revistes, o des de RACO.
 
RESOL ELS TEUS DUBTES DE L'IIT AMB LA GUIA D'AJUDA ELABORADA PEL COAC
A la guia d'ajuda per a l'obtenció i la tramitació dels Informes d'Idoneïtat Tècnica (IIT), elaborada pel COAC, trobaràs un apartat imprescindible amb les preguntes i respostes més freqüents sobre l'obtenció dels IIT, com ara les referents a l'ús de sistemes auxiliars (bastides, ponts penjants, sistemes verticals...). Per exemple, quan una intervenció en façana inclogui una actuació amb sistemes auxiliars d'aquest tipus, cal marcar-la durant l'elaboració de la 'consulta prèvia'. En aquest cas, la consulta prèvia generarà dues guíes: una per a l'actuació i una altra per als sistemes auxiliars a complimentar. En aquest cas, el règim d'aplicació serà sempre el de la tipologia de més nivell. Tots aquells documents que siguin idèntics en el dos índexs només caldrà adjuntar-los una vegada. En relació a les declaracions responsables, s'hauran d'adjuntar totes les corresponents als diferents permisos.
 
TORNA EL TORNEIG DE GOLF DELS ARQUITECTES
El 6 de juny el Club de Golf Terramar de Sitges acollirà el 17è Torneig de Golf d’Arquitectes, que s'acabarà amb un dinar de germanor. Hi poden participar tots els arquitectes del COAC. El torneig és possible gràcies a la col·laboració d'Arquia Caixa d’Arquitectes, Iberplaco, Hansgrohe, Lledó il·luminació i Vitra.
Inscripció i més informació al web del club i al telèfon 93 306 78 06.
 
AVANTATGES PER ALS COL·LEGIATS: DESCOMPTES A LES COLÒNIES DE CERDANYA CAMPS
Cerdanya Camps ofereix colònies d'estiu per a nens i nenes de 6 a 16 anys combinant la filosofia de l'educació no formal, els camps de treball i les colònies incidint en la corresponsabilitat dels participants amb esforç, aprenentatge i diversió. Simulen un campus universitari, en un mateix espai i en unes activitats comunes. Ofereix un 5% de descompte als arquitectes col·legiats. +Info
 
 
 
 
DIBUIXOS I AQUAREL·LES DE ROBERT CABEZA A TERRASSA
La Delegació del Vallès presenta fins al 29 de juny l'exposició "Robert Cabeza, una vintena de dibuixos i aquarel·les". Aquesta mostra proposa un passeig per la seva trajectòria artística, oferint-nos des d'un parell d'obres realitzades l'any 1996 de carrers interiors de vapors tèxtils terrassencs ja desapareguts, a dibuixos i aquarel·les més recents de l'arquitectura i paisatge barcelonins, racons de Girona o Tolosa fins a l'arquitectura dels indians a Catalunya o l'arquitectura dels catalans a l'Havana. Es podrà visitar a la sala d'exposicions de la Delegació del Vallès a Terrassa (Colom, 114, 1a planta).
 
dalt
 
 
 
LLIURAMENT DELS PREMIS D’ARQUITECTURA DE GIRONA 2012
El 8 de juny a les 19.30 h es donaran a conèixer a la Demarcació de Girona els premiats de la 15 edició dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona 2012. Durant l’acte, amb un caràcter lúdic i obert a tothom, tindrà lloc la inauguració de l’exposició que recopila els trenta projectes que han quedat seleccionats aquest any. +Info
   
       
ARQUITECTURES DE CINEMA
Per tercer any, la Fundació Rafael Masó organitza un cicle de projeccions relacionades amb l’arquitectura. Aquest any, la Mostra Arquitectures de Cinema s’adhereix a la commemoració del 150è aniversari de l’arribada del ferrocarril a Girona. Per aquest motiu les sessions es dediquen a l’arquitectura ferroviària. La darrera sessió tindrà lloc el 30 de maig amb la projecció Stazione Termini, de Vittorio de Sica, amb Àngel Quintana, crític de cinema. La projeccions tindrà lloc al Museu del Cinema a les 20 h.
   
       
L'EMPRESA GAU AL CAMPUS PROFESSIONAL DE JUNY
És oberta la matrícula per a la nova jornada que organitza la Demarcació de Girona dins el Campus Professional. El dimarts 19 de juny, a les 13 h, serà l’empresa GAU l'encarregada de realitzar una xerrada professional. Després de la jornada hi haurà un dinar a peu dret per intercanviar opinions entre els assistents i l’empresa. Inscripcions.
   
       
EXPOSICIÓ SOBRE EL FRONT MARÍTIM DE ROSES A LA DELEGACIÓ DE L’ALT EMPORDÀ
Fins al 10 de juny es pot visitar l’exposició "Concurs d’idees. Front marítim de Roses entre riera Ginjolers i riera la Cuana" que recopila les trenta-sis propostes per renovar el passeig marítim de Roses.
   
dalt
 
   
 

L'ACTUALITAT DE LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA AL T@R
El T@R t'informa de les notícies de la Demarcació de Tarragona.


Destaquem: Exposició de la 7a Mostra d'Arquitectura a Vila-seca (espai Xavier Montsalvatge de l'Auditori Josep Carreras).

   
dalt
 
   
 

TOTES LES NOTÍCIES DE LA DEMARCACIÓ DE LLEIDA
El Newsletter t'informa de les notícies de la Demarcació de Lleida.


Destaquem: Exposició Santuari de la Mare de Déu del Merlí d'Alguaire, fins al 31 de maig a la Galeria del Pati de l'IEI.

   
dalt
  agrupacions
   
 
6 DE JUNY: ACTE INAUGURAL DEL DALF
La lliçó inaugural de la cinquena edició del Diploma universitari de postgrau en Arquitectura Legal i Forense (DALF), amb el títol "La formació dels jutges i els nous reptes de la funció judicial", anirà a càrrec de Roser Bach i Fabregó, directora de la Escuela Judicial (CGPJ), en un acte que es portarà a terme finalment el dia 6 de juny a les 16.15 h a la sala d’actes de plaça Nova. Intervindran també Rafael Mur, Josep Santdiumenge, Pere González Nebreda, Carme Martinell Gispert-Sauch, directora general de l’IDEC i el degà del COAC, Lluís Comerón, que clourà l’acte. El postgrau està organitzat per la UPF, en col·laboració amb l'AEPFC i l'Escola Sert. Les classes s'impartiran entre el maig del 2012 i el juliol del 2013. Per matricular-se cal omplir aquesta butlleta. +Info
   
 
  cscae
foto3
   
 
CARTES DEL CSCAE AL PRESIDENT DEL GOVERN I ALTRES MEMBRES DE L'EXECUTIU ESPANYOL
El president del Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya, Jordi Ludevid, ha enviat sengles cartes al president del Govern, Mariano Rajoy, i al ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, en les quals expressa la preocupació de l'entitat enfront els efectes negatius que podria tenir una desregularització de l'exercici professional de l'arquitectura en la futura Llei de Serveis Professionals. D'altra banda, el president del CSCAE també s'ha adreçat per carta a la directora general d'Arquitectura, Habitatge i Sól, Pilar Martínez, per fer-li un detallat resum de les diferents iniciatives, estudis i propostes elaborades pel CSCAE en les darreres setmanes per tal de millorar la situació dels arquitectes i del sector de la construcció.
   
dalt
  agrupacions
   
 

JORNADA DE DIVULGACIÓ DE LA METODOLOGIA BIM
L'asociación de Arquitectos (aA) organitza l'1 de juny al COAC una jornada de divulgació de la metodologia de treball Building Information Modeling (BIM). L'assistència és gratuïta prèvia inscripció. La jornada començarà a les 9.30 h. +Info

   

29 DE MAIG: L' AGENDA 21 DE BARCELONA ORGANITZA L'ESMORZAR DE TREBALL "REPENSEM L'ESPAI ON VIVIM"
El dimarts 29 de maig, la sala d'exposicions de la seu del COAC de plaça Nova acollirà de 9 a 11 h l'esmorzar de treball "Repensem l'espai on vivim", organitzat per l'Agenda 21 de Barcelona per difondre iniciatives dels signants del compromís que vinculen la sostenibilitat amb noves visions de l'arquitectura i l'urbanisme. En aquesta ocasió, la trobada es centrarà en la presentació de quatre projectes de signants de l'Agenda 21. +Info

   
INAUGURACIÓ D'UNA EXPOSICIÓ DE CATALÀ-ROCA AL ROCA BARCELONA GALLERY AMB MATERIAL DE L'ARXIU DEL COL·LEGI
El dijous 31 de maig s'inaugura l'exposició "Francesc Català-Roca. Nova York, arquitectura en color" a l'espai Roca Barcelona Gallery, que mostra un total de 55 fotografíes en color procedents del fons del fotógraf que custodia l'Arxiu Fotogràfic de l'Arxiu Històric del COAC. L'exposició es podrà veure fins el 4 de novembre (el mes d'agost romandrà tancada) a l'espai Roca Barcelona Gallery.
   
MÀRQUETING DE SERVEIS PROFESSIONALS, EL CANVI DE PARADIGMA
Foment del Treball Nacional organitza la jornada "Màrqueting de serveis professionals, el canvi de paradigma", amb l'objectiu de donar eines per millorar la gestió i l'orientació dels negocis amb l'ajut del màrqueting. La jornada es farà a la seu de Foment (Via Laietana, 32, Barcelona) el 31 de maig a les 8.30. Inscripció gratuïta. +Info
   
UNA EXPOSICIÓ PER CONÈIXER LES CENT PROPOSTES DEL CONCURS PORTES DE COLLSEROLA
Des del passat 17 de maig i fins el 7 de juny es pot visitar a l'edifici BIMSA (Bolívia, 105) l'exposició que recull el centenar de propostes que han elaborat els equips finalistes del concurs Portes de Collserola, convocat per l'Ajuntament de Barcelona el passat mes d'octubre. D'altra banda, l'Ajuntament està habilitant espais de consulta i valoració als territoris on es localitzaran les setze portes.Tot i així, la informació sobre les propostes també està disponible en un web específic i el consistori posarà a disposició dels ciutadans un qüestionari de valoració per tal de recollir les seves opinions.
   
ARQUITECTURA, EDUCACIÓ I SOCIETAT AL COAC
Del 23 al 25 de maig se celebrarà al COAC la Jornada Internacional Científica sobre Arquitectura, Educació i Societat, dirigida per l'arquitecte Josep Muntanyola. Les conferències i taules rodones es faran de 9 a 14 h a la sala d'actes del COAC, i a la tarda tindran llocs unes sessions taller a l'ETSAB. +Info
   

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE EUROPEU URBANSOLPLUS
L'Agència d'Energia de Barcelona participa en el projecte europeu UrbanSolPlus, que pretén fomentar la implantació de l'energia solar en edificis existents que estiguin sotmesos a intervencions de rehabilitació. El dijous 24 de maig es portarà a terme un acte per presentar aquest projecte a la Fàbrica del Sol (passeig Salvat Papasseit, 1) de Barcelona a les 11.30 hores. Les places són limitades i cal confirmar la inscripció.

   
INTERVENCIÓ EN EDIFICIS EXISTENTS DE VALOR PATRIMONIAL PER A USOS PÚBLICS
El Departament de Territori i Sostenibilitat organitza, amb el títol Debats Patrimoni, un cicle de jornades que vol ser un fòrum obert on presentar i debatre intervencions fetes en el patrimoni arquitectònic. La pròxima sessió, sobre la intervenció en edificis existents de valor patrimonial per a usos públics, es farà el 25 de maig a les 10 h, a la sala d'actes del Departament (avinguda Josep Tarradellas, 2-6, Barcelona). Inscripció gratuïta. +Info
   
PRIMER CONGRÉS AURS 2012 AL COAC
Del 13 al 15 de juny se celebrarà al COAC el primer congrés Arquitectura, Universitat, Recerca i Societat 2012, que organitza el Departament de Projectes ETSAB-UPC.
El congrés pretén abordar la intersecció entre la investigació universitària (amb les seves pròpies lleis) i la investigació del projecte arquitectònic, aspecte aquest últim amb clares repercussions en la societat on s'emmarca. Les inscripcions acaben el 30 de maig. +Info
   
PREMIS IS ARCH PER A ESTUDIANTS D'ARQUITECTURA
Is Arch convoca uns premis internacionals dirigits a estudiants d'arquitectura. S'han creat amb la finalitat de configurar una plataforma per a la difusió i el debat de les solucions aportades pels alumnes d'arquitectura dins el marc de la universitat. Els premis volen encoratjar els més joves en el debat arquitectònic des del seu particular punt de vista, entenent que aquesta serà la concepció de l'arquitectura del futur. +Info

   
EL FAD ATORGA EL PREMI DE PENSAMENT I CRITICA I ANUNCIA ELS FINALISTES DE LA RESTA DE GUARDONS
El Premi FAD de Pensament i Crítica 2012 ha estat per als llibres: "El jardín de la metrópoli. Del paisaje romántico al espacio libre para una ciudad sostenible" (Gustavo Gili), d'Enric Batlle; "La Barcelona de ferro. A propòsit de Joan Torres Guardiola" (MUHBA), que ha comptat amb Assumpció Feliu i Antoni Vilanova com a editors; "Arquitectura em público" (Dafne), de Pedro Gadanho i "La arquitectura desde el interior, 1925-1937 (Fundación Caja de Arquitectos), de María Melgarejo. D'altra banda, el jurat ja ha fet pública la llista de les 36 obres finalistes i les seleccionades de la 54a edició del Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme. Els Premis es lliuraran el 12 de juliol en le marc de la FADfest.
   
foto3
foto3