Veure bé

1 A 7 OCTUBRE 2012
Anterior
 
 bcn Barcelona   girona Girona   tarragona Tarragona   lleida Lleida  ebre Ebre  agrupacions Agrupacions   cscae CSCAE   (+) 
 
     
LA VISIÓ DELS EXPERTS SOBRE L'OCUPACIÓ DELS ARQUITECTES
L'Escola Sert COAC va celebrar el lliurament de diplomes el passat dijous 20 de setembre, en un acte que va servir alhora per parlar de les noves tendències del sector i explicar com han estat recollides a la nova programació del centre de formació continuada del Col·legi. Aquesta formació ha estat dissenyada per desenvolupar els perfils professionals identificats com emergents i amb possibilitats de futur al Pla Estratègic d'Ocupació per als Arquitectes, elaborat pel Col·legi amb la col·laboració del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).
Així mateix, el 19 de setembre es van desenvolupar les sessions informatives sobre els nous Postgraus de l’Escola Sert. Si no vau poder assistir-hi, ja podeu veure la sessió enregistrada en vídeo.
 
     
SEGUEIX LA BIENNAL EUROPEA DE PAISATGE DES DE PLAÇA NOVA
La setena edició de la Biennal Europea de Paisatge es desenvolupa des del dijous 27 fins el dissabte 29 de setembre al Petit Palau del Palau de la Música Catalana i la seu de plaça Nova del Col·legi. Una vegada completat l'aforament del certamen (750 inscrits), val a dir que totes les sessions de la Biennal es podran seguir en directe des de la sala d'actes de la seu col·legial de plaça Nova (sense servei de traducció simultània). A més, recordeu que podeu participar a les diverses activitats paral·leles incloses al programa, com ara la inauguració de les exposicions dels seleccionats al premi Rosa Barba; de les escoles de paisatge i de la dedicada al concurs Portes de Collserola (27 de setembre, 20 h, plaça Nova); el lliurament del Premi Europeu de Paisatge Rosa Barba (28 de setembre, 20 h, a plaça Nova) o la visita als jardins de la muntanya de Montjuïc (diumenge 30 de setembre) +Info
 
     
INSCRIVIU-VOS ALS NOUS TALLERS DE LA BORSA
La Borsa de Treball del Col·legi participa activament en tres noves activitats per ajudar-vos en el procés de recerca de feina i que es realitzaran durant la primera setmana del mes d'octubre. El dimarts 2 d’octubre, i conjuntament amb Barcelona Activa -Centre per al Desenvolupament Professional- Porta 22, es portarà a terme una sessió informativa sobre el projecte Plataforma Empesa-Ocupació a les 12 h a l'Escola Sert (Arcs 1-3). La inscripció és gratuïta i les places són limitades.
El dimecres 3 d'octubre, es farà una sessió informativa del Programa per a la Creació d’empreses en el Sector de la construcció a Barcelona, impulsat per la Borsa de Treball, Barcelona Activa i el CAATEEB. Per poder participar en aquest programa cal assistir a aquesta sessió informativa que es farà a les 10 h al Convent de Sant Agustí (Plaça Pons i Clerch, 2).
Per últim, el dijous 4 d'octubre, la Borsa de Treball, conjuntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya i Barcelona Activa, organitza una nova edició de la sessió informativa del programa Activa't per l'Ocupació, adreçat als arquitectes autònoms que s'han quedat sense feina. La sessió es farà a les 10 h a l'Escola Sert.
 
     
EL COL·LEGI PARTICIPA EN LA DISTINCIÓ D'EDIFICIS INCLOSOS AL REGISTRE DOCOMOMO
Amb el recolzament dels col·legis d'arquitectes de tot l'Estat, la Fundació Docomomo ha endegat una iniciativa per distingir amb una placa identificativa un seguit d'edificis inclosos al registre Docomomo Ibérico. Així, va convocar un concurs per al disseny de la placa, que va ser guanyat per la proposta de Joan Falgueras, Manuel Grávalos, Jordi Pigem i Jaume Santaló. El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya ha realitzat la selecció dels edificis arreu del territori en els quals es col·locarà la placa el dilluns 1 d'octubre, Dia Mundial de l'Arquitectura. .
 
     
SETMANA DE L'ARQUITECTURA
El Col·legi col·labora en l'activitat Azotea como puedas Terrats col·lectius, que organitzen Encajes Urbanos i el globus vermell el dissabte 6 d'octubre dins del marc de la Setmana de l'Arquitectura. Així, de 18 a 22.30 h el terrat de la nau Ivanow acollirà un seguit d'activitats amb la finalitat de presentar els treballs de reactivació de terrats urbans realitzats per diferents col·lectius. El programa de la Setmana de l'Arquitectura inclou tot un seguit d'activitats emmarcades sota el leiv motiv Pensament ecològic: hàbitat, salut i propostes urbanes.
 
     
JA TENIU DISPONIBLE AL WEB EL NOU MODEL DE SOL·LICITUD DE VISAT I DE LA FITXA DE CARACTERÍSTIQUES
Des de l'11 de setembre ha canviat el model de sol·licitud de visat i també la fitxa de característiques. Els nous models d'aquests documents recuperen els percentatges de participació en funció de les fases (Projecte Bàsic, Projecte d'Execució, Direcció d'Obra i Altres). En el nou model de sol·licitud de visat cal incorporar les dades de l'assegurança de l'arquitecte (companyia i pòlissa) i indicar els documents per als quals es sol·licita el visat. Aquest imprès caldrà que vagi sempre signat per l'arquitecte i el client, tant si es tracta d'un visat voluntari com obligatori. En el cas del visat telemàtic, aquest document s'enviarà escanejat un cop l'hagi signat el client i s'adjuntarà la documentació a visar.
 
     
L'EXPOSICIÓ D'ARQUITECTURA CATALANA I BALEAR A LA BIENNAL DE VENÈCIA, OBERTA FINS EL 25 DE NOVEMBRE
L'espai expositiu amb el qual Catalunya i les Illes Balears participen per primera vegada a la Biennal d'Arquitectura de Venècia es pot visitar fins el 25 de novembre. L'espai mostra l’obra de nou equips d’arquitectes gràcies a un projecte produït per l’Institut Ramon Llull amb la col·laboració activa del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i que compta amb Jordi Badia i Félix Arranz com a comissaris.
Podeu seguir tota l’actualitat i notícies relacionades amb el projecte Vogadors a la xarxa, ja sigui des de la seva pàgina web, com a twitter i facebook o en el recull de notícies aparegudes diàriament als mitjans de comunicació. També us podeu descarregar l'app gratuïta Vogadors desenvolupada pel Col·legi, que esdevé una guia d’arquitectura catalana i balear amb informació de les 151 obres i projectes inclosos a la secció “contextos” de l'exposició.
 
     
L'EXPOSICIÓ SOLDEVILA, SOLDEVILA, SOLDEVILA ARQUITECTES OBRES I PROJECTES A L'eP FINS EL 13 D'OCTUBRE
L'exposició que repassa l'obra i els projectes de l'estudi que integren Alfons Soldevila i els seus dos fills, David i Alfons, es pot visitar a l'espai Picasso de plaça Nova fins el 13 d'octubre de 2012. +Info
 
     
ITINERARIS D'ARQUITECTURA DEL COL·LEGI
El Col·legi d'Arquitectes reprèn la divulgació de l'arquitectura catalana a través de les visites guiades per arquitectes, de moment a la ciutat de Barcelona. Els itineraris d'arquitectura del COAC estan adreçats tant al públic local com estranger. A més, ben aviat veuran ampliada la seva oferta a altres ciutats catalanes. +Info
 
     
ELS ARQUITECTES COMPTEN AMB COBERTURA DEL SISTEMA SANITARI PÚBLIC
La inclusió dels arquitectes dins la cobertura de l'assistència sanitària a Espanya resta corroborada pel Reial Decret publicat al BOE el passat 4 d'agost, que considera com a assegurats, a més de tots aquells que cotitzen a la Seguretat Social, a les persones espanyoles residents a Espanya, a més dels ciutadans de la UE, de l'Espai Econòmic Europeu i de Suïssa inscrites al Registre Civil d'Estrangers i de persones d'altres estats amb permís de residència. També tenen dret a l'assistència sanitària gratuïta com a beneficiaris determinats familiars dels assegurats. L'única excepció és la de les persones amb una base imposable de l'IRPF que superi els 100.000€, per a les quals està prevista la possibilitat de convenis especials. Tot i això, si no esteu afiliats a la Seguretat Social, heu de demanar el reconeixement d'aquest dret. Vegeu tota la informació detallada en el document elaborat per l'Assessoria Jurídica del Col·legi.
 
     
RESOLEU ELS VOSTRES DUBTES SOBRE LA REDACCIÓ DELS INFORMES DE LES ITE AMB LA NOVA GUIA DEL COL·LEGI
El Col·legi d'Arquitectes ha elaborat una Guia per a la redacció d'informes d'Inspecció Tècnica d'Edificis d'Habitatges que pretén ser una eina útil per facilitar la tasca dels arquitectes a l'hora de realitzar tot el procés documental de les ITE. Així, el contingut de la guia recull, de forma genèrica, dubtes que s'han anat plantejant fins el dia d'avui al voltant de les ITE.
 
     
PROCÉS PARTICIPATIU PER ALS NOUS ESTATUTS DEL COL·LEGI
Les transformacions del marc professional i econòmic en el qual es desenvolupa la nostra activitat configuren avui una realitat canviant i molt diferent de la que coneixíem fins ara. Per respondre de la millor manera possible als requeriments actuals i de futur que planteja el nou escenari, la Junta de Govern considera necessari plantejar una modificació dels Estatuts del Col·legi per adequar-los a un nou model col·legial. Amb aquest objectiu, el Col·legi ha iniciat un procés participatiu amb totes les demarcacions, delegacions, agrupacions i d'altres col·lectius d'arquitectes per tal d’aconseguir el màxim nivell de transparència i participació per elaborar una proposta de nous Estatuts que serà presentada davant l’Assemblea General del Col·legi.
Consulteu el calendari de reunions a tot el territori.
També podeu enviar els vostres suggeriments a nousestatuts@coac.net
 
     
AVANTATGES PER ALS COL·LEGIATS: 10% DESCOMPTE ADDICIONAL PER A L'OFERTA DE CAFETERA CUBETTO MÉS KIT DEGUSTACIÓ
“Aroma, cafès, tes i xocolates” amplia l’oferta actual de “Cafetera Cubetto més kit degustació per 68 euros”, amb un 10% de descompte addicional. Reserves al 692 060 765 o per correu electrònic. Oferta vàlida per a arquitectes col·legiats i treballadors del COAC. Consultar l'oferta aquí. +Info
 
 
 
 
 
LLIURAMENT DELS GUARDONS DE LA SISENA MOSTRA D'ARQUITECTURA DEL VALLÈS
El dimecres 3 d'octubre tindrà lloc a les 20.30 h a la sala El Siglo de Sant Cugat del Vallès (edifici Mercantic, av. Rius i Taulet/av. Graell) l'acte de presentació de les obres seleccionades i el lliurament de guardons de la sisena Mostra d'Arquitectura del Vallès, organitzada per la Delegació del Vallès de la Demarcació de Barcelona del Col·legi. En aquesta edició, la Mostra va rebre un total de 188 obres, distribuïdes en 45 municipis vallesans, entre les quals n'ha seleccionat 27 per criteris de qualitat, innovació i/o habilitat projectual. Cal confirmar l'assistència a l'acte.
 
dalt
 
 
 
COL·LOQUI AMB L'ALCALDE DE GIRONA
El dilluns 1 d’octubre a les 19.30 h a la sala Rafael Masó de la seu de la Demarcació de Girona tindrà lloc la xerrada-col·loqui Girona: la ciutat amb la finalitat de conèixer i reflexionar sobre la visió particular, les línies d’actuació, els projectes, la manera de portar-los endavant en les actuals circumstàncies i l’organització. L’acte comptarà amb la participació de l’alcalde de la ciutat Carles Puigdemont i el regidor d’Urbanisme Carles Ribas. El col·loqui serà moderat pel president de la Demarcació, Frederic Cabré.
 

     
VISITA D’OBRES A  FIGUERES I SANT PERE PESCADOR
El dissabte 6 d’octubre, dins les activitats complementàries dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2012, s'ha programat la Visita d’Obres dels projectes seleccionats en l’edició d’aquest any a Figueres i Sant Pere Pescador. Es visitarà la Coberta Fotovoltaica de Figueres (10 h), de Rafael i Xavier de Cáceres; la Llar d’infants municipal Lilaina de Figueres (11.30 h), de Xavier Vilagran i Cristina Lloret; i l’Escola bressol de Sant Pere Pescador (12.30 h), d’Anfer Agianko, Amaia Celaya i Ovidi Alum. Cal inscriure's prèviament.
 
     
THERMOCHIP PROTAGONISTA DEL CAMPUS PROFESSIONAL D’OCTUBRE
És oberta la matrícula a la nova jornada que organitza la Demarcació de Girona dins el Campus Professional. El dimarts 16 d’octubre, a les 13 h, serà l’empresa THERMOCHIP qui realitzarà una xerrada professional. Inscripció obligatòria.
 
     
OBERT EL TERMINI PER A LES ESTADES EN L’ENTORN LABORAL
L’Escola Politècnica de la Universitat de Girona (EPS – UdG) ha obert el termini de publicació d'ofertes de places d'estades de pràctiques per a la convocatòria del primer semestre del curs 2012 – 2013. Les ofertes de les places de pràctiques d'aquesta convocatòria les podeu fer fins a mitjans d’octubre a través de la Borsa de Treball de la Demarcació de Girona. +Info
 
     
A PARTIR DE L’1 D’OCTUBRE, ELS DILLUNS I DIMECRES HORARI CONTINUAT
A partir del dilluns 1 d’octubre, la Demarcació de Girona recupera l’horari d’hivern obrint els dilluns i dimecres de 9 a 18 h. La Biblioteca Josep Riera del COAC continuarà amb el seu horari habitual: dilluns de 15 a 18 h, dimarts, dijous i divendres, de 9 a 14 h, i els dimecres de 9 a 14 h i de 15 a 18 h. A la mateixa Biblioteca es podran lliurar projectes per tal que siguin visats posteriorment, i entrar documentació al registre d’entrada del COAC.
 
     
INAUGURACIÓ DEL CURS DE L'ESCOLA D'ART I SUPERIOR DE DISSENY D'OLOT
El dijous 27 de setembre, a les 17.30 h, Jorge Wagensberg farà la lliçó inaugural que porta per títol “Intel·ligibilitat i bellesa” al Claustre de l’Escola. En el decurs de l’acte també hi intervindran Lluís Font, secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament, Albert Bayot, delegat Territorial d’Ensenyament a Girona, i Antoni López, director de l’Escola.
 
dalt
 
   
 

L'ACTUALITAT DE LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA AL T@R
El T@R us informa de les notícies de la Demarcació de Tarragona.


Destaquem: Dilluns 1 d'octubre, Dia Mundial de l'Arquitectura, col·locació d'una placa informativa a la casa Rubió de Salou

   
dalt
 
   
 

TOTES LES NOTÍCIES DE LA DEMARCACIÓ DE LLEIDA
El Newsletter us informa de les notícies de la Demarcació de Lleida.

Destaquem: El divendres 5 d'octubre la Demarcació celebra la festa de la Patrona al claustre de la Seu vella de Lleida


   
dalt
  agrupacions
   
 
VISITA AL PATRIMONI PORTUARI DE L'ESCALA
El dissabte 29 de setembre l'AADIPA organitza una visita a l'Escala, en la qual es recorreran el port grec d'Empúries, el port vell i el port nou, així com el museu de l'Anxova i de la Sal (MASLE), l'Alfolí de la Sal i el Centre d'Interpretació del Peix (MARAM). La sortida està organitzada per Mercè Hortalà, vocal de Girona de l'AADIPA, i Albert Plà i Montserrat Caldes, director i membre, respectivament, del comitè organitzador del XXXVè Curset de Patrimoni, dedicat al patrimoni portuari. Us podeu inscriure al web de l'AADIPA.
   
       
VISITA PER CONÈIXER ELS RESULTATS DELS CONCURS D'APARADORS A SANT ANTONI
L'AJAC organitza el dimecres 3 d'octubre a les 18 h un recorregut pels aparadors executats dins el concurs eXSperiències. Joves arquitectes i petits espais. Aparadors a Sant Antoni. El punt de trobada serà el xamfrà del carrer Manso amb la Ronda de Sant Pau. Després de la visita, a les 19 h, l'agrupació de joves arquitectes del Col·legi presentarà els resultats del concurs a la seu del FAD. El concurs compta amb la col·laboració de Regal I Servei Estació.
   
       

EL PROJECTE METROPOLITÀ A DEBAT
El dijous 4 d'octubre l'agrupació AAUC del Col·legi organitza un debat a les 18 h a plaça Nova per escoltar diferents aproximacions al futur del projecte metropolità de Barcelona. Participen Agustí Serra, Josep Maria Carreras, Albert Civit, Antoni Nogués i Mercè Blay, moderats per Sebastià Jornet.

   
       
JORNADA SOBRE BIOCLIMATISME I TERRA
L'agrupació AuS del Col·legi organitza el dimarts 9 d'octubre a les 17 h a la sala d'actes de plaça Nova la jornada bioclimatisme i terra, que se centrarà en els avantatges higrotèrmics de la utilització de la terra com a material de construcció. L'assistència és gratuïta prèvia inscripció al mateix web.
   
       
NOVA DATA PER AL SEMINARI DE CASOS PRÀCTICS DE DICTÀMENS: 22 DE NOVEMBRE
El Seminari de Casos Pràctics de Dictàmens, organitzat per l'Agrupació d'Arquitectes Experts Pericials i Forenses de Catalunya, juntament amb l'Aula Pràctica Pericial Agustí Borrell Calonge, es portarà a terme el dijous 22 de novembre.
   
 
  agrupacions
foto3
   
 
NOU BUTLLETÍ DIGITAL DEL CONSELL
Ja està disponible el número zero del nou Butlletí digital del CSCAE adreçat a tots els arquitectes i emmarcat dins la línia d'actuació del Consell de millorar la comunicació amb els col·legiats i informar sobre els temes de més interès per a la professió.
   
dalt
  agrupacions
foto3
   
 
LA REHABILITACIÓ COM A NOU PARADIGMA A LA JORNADA VISIONES ARQUITECTÓNICAS
El dilluns 1 d'octubre es desenvoluparà a la sala foyer del Gran Teatre del Liceu a partir de les 15 h una nova edició dels encontres Visiones Arquitectónicas, centrat en les solucions que aporta l'arquitectura en l'àmbit de la rehabilitació des de diversos punts de vista, com ara el de l'eficiència energètica o la certificació. Organitzada pel grup Habitat Futura. L'assistència és gratuïta mitjançant inscripció prèvia (l'aforament és limitat).
   
       
PRESENTACIÓ DE L'ASSOCIACIÓ PROFESSIONAL DE GESTIÓ D'ADJUDICATS
El dimarts 2 d'octubre es presentarà a la sala d'actes de plaça Nova a les 18 h l'Associació Professional de Gestió d'Adjudicats, una entitat sense afany de lucre creada el passat mes de desembre amb l'objectiu principal d'augmentar la transparència i fomentar l'estudi de solucions en el sector dels immobles adjudicats. Si us plau, confirmeu la vostra assistència a l'acte en aquest correu.
   
       
JORNADA SOBRE EL FUTUR DE LA INTERNACIONALITZACIÓ TERRITORIAL DE CATALUNYA
El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat organitza el dijous 4 d'octubre la tercera i darrera jornada de treball del cicle Global Cat. Condicions territorials per a la internacionalització de Catalunya. La jornada, amb el títol Perspectives de futur i requeriments de la internacionalització territorial, es desenvoluparà a La Pedrera. L'assistència és gratuïta prèvia inscripció (places limitades).
   
       
UNA GUIA PER A LA REDACCIÓ DELS PLANS DIRECTORS D'EQUIPAMENTS
El dijous 4 d'octubre es presentarà al vestíbul de l'edifici de Can Serra (Rambla Catalunya, 126) la Guia per a la redacció de plans directors d'equipaments, promoguda per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona. La guia vol donar respostes sobre les principals qüestions en abordar la redacció d'un Pla director d'equipaments, alhora que vol contribuir a la millora i a la sistematització dels continguts que aquests documents han d'incloure, posant a disposició dels equips tècnics els paràmetres i les pautes per a la definició del seu contingut.
   
       
ELS REPTES DE LA PLANIFICACIÓ URBANA APLEGUEN EXPERTS DE TOT EL MÓN A BARCELONA
Barcelona serà la seu del 6è Urban Research and Knowledge Symposium-Rethinking Cities: Framing the future. El Banc Mundial i l'Ajuntament de Barcelona organitzen aquest simposi internacional, que se celebrarà al Palau de Congressos - Fira de Barcelona entre els dies 8 i 10 d'octubre de 2012 i al qual està previst que acudeixin experts de tot el món. El simposi ha de servir perquè les ciutats repensin el seu model de creixement, els seus objectius i plantegin noves solucions als reptes als quals s'enfronten però també per compartir experiències que ajudin a d’altres a planificar el seu creixement de manera sostenible. +Info
   
       
PARTICIPA COM A VOLUNTARI A LA 48H OPEN HOUSE BARCELONA
El cap de setmana del 27 i 28 d'octubre de 2012 se celebra la tercera edició del 48H OPEN HOUSE BARCELONA (OHB), un esdeveniment de caràcter divulgatiu i gratuït que obrirà 150 edificis de la capital catalana perquè puguin ser visitats pels ciutadans. Per portar endavant la iniciativa és necessari un gran equip de voluntaris. Hores d'ara ja ensón 450. Si vols participar com a voluntari informa't i omple el formulari.
   
       
EL PROJECTE AIDA PER PROMOURE ELS EDIFICIS DE BALANÇ ENERGÈTIC QUASI ZERO ES PRESENTA A BARCELONA
Aquest projecte recent iniciat i que es perllongarà fins l'any 2015 té com a objectiu ofererir recolzament als professionals del sector de la construcció i l’administració local d’Europa en el disseny d’edificis de balanç energètic gairebé nul (nZEB en anglès). Com a primeres activitats d'aquest projecte a Catalunya, el dilluns 1 d'octubre l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) organitza una visita tècnica a l'edifici Dr. Frederic Duran i Jordà de Barcelona, que acull el Banc de Sang i Teixits de Catalunya i un taller d'experiències amb edificis nZEB, que es desenvoluparà el dimecres 3 d'octubre al Palau Robert. +Info
   
       
CONVOCADA LA TERCERA EDICIÓ DELS PREMIS D'HABITATGE SOCIAL DE CATALUNYA
Ja s'ha obert la convocatòria de la tercera edició dels Premis d'Habitatge Social de Catalunya 2012. Convocat per AVS Catalunya, secció de l'Associació Espanyola de Promotors d'Habitatge i Sòl, al premi poden optar obres construïdes entre l'1 de setembre de 2009 i el 31 d'agost de 2012. El termini d'inscripció finalitza el 14 de desembre de 2012.
   
       
PREMIS INTERNACIONALS IS ARCH PER A ESTUDIANTS D'ARQUITECTURA
En aquesta primera convocatòria dels premis IS ARCH, que tenen com a objectiu configurar una plataforma per a la difusió i el debat de solucions aportades pels alumnes d’arquitectura en el marc de la universitat, es compta amb el suport com a membres del jurat de Herzog & de Meuron Studio, Richard Rogers Architecture Studio, EMBT | Enric Miralles - Benedetta Tagliabue, Koji Tsutsui I Fernando Márquez Cecilia. Inscripció fins al 15 d'octubre. +Info
   
foto3