L’OBRADOR DE GAUDÍ

L’exposició L’obrador de Gaudí mostrarà com era l’espai on va treballar l’arquitecte Antoni Gaudí els darrers anys de la seva vida. Es podrà veure, per tant, quin era el procés de treball a través de la lectura d’un espai mostrat en 10 instantànies que pertanyen al fons Matamala de l’Arxiu Històric del COAC.

El 1926, es va retratar l’interior de l’obrador de Gaudí en un conjunt de plaques de vidre de les quals se’n va perdre el rastre després de la Guerra Civil. Les plaques de vidre —les 10 úniques de l’obrador de Gaudí trobades fins ara— van ser localitzades pel COAC a París i adquirides el 2001.

Les plaques de vidre, de 18 x 24 cm, permeten ampliacions generoses, i la nitidesa de la imatge les converteix en un interessant camp d’investigació per identificar tots els nombrosos detalls que hi apareixen.

Del 21 de setembre al 7 d’octubre de 2006
Inauguració: dijous 21 de setembre a les 21 h
Lloc: sala d’exposicions



TÈCNICA

La nova temporada d’exposicions de la Demarcació de Barcelona té com a fil conductor la tècnica, entesa com un procés essencial vinculat a la creativitat i, com a conseqüència, a l’evolució arquitectònica.

Es tracta, doncs, de veure la tècnica com a nivell inventiu, com el conjunt de procediments que permetenexperimentar amb la forma, materials, sistemes i lleis de la naturalesa. En definitiva, la tècnica com un àmbit d’investigació que combina invenció i capacitat per descobrir noves realitats i nous camins.