EXPOSICIÓ JOVES ARQUITECTES PER L'ANY DEL COMERÇ A BARCELONA

Exposició dels projectes premiats al concurs per a Joves Arquitectes per a la reforma i nous conceptes de botigues a Barcelona.

En el marc del Fòrum de l'Urbanisme Comercial i de l'Any del Comerç a Barcelona, l'exposició busca simbolitzar dues formes de consumir actuals, idealment complementàries i amb desigual situació de competència. Els treballs exposats serveixen de línia argumental per posar de manifest aspectes inherents a las tàctiques de l'intercanvi urbà davant les tàctiques del consum massiu dirigit.

Així, un únic objecte escultòric col·locat al mig de la sala - superposició racional de caixes de cartó, industrialitzades i transportades- genera una trama flexible capaç de contenir productes (projectes), i generar mecanismes de contraposició: interacció/aïllament, dins/fora, quotidianitat/ estandardització, etc.

El concurs, promogut per Comertia, l'Ajuntament de Barcelona i l'AJAC (Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya), va comptar amb un total de 43 participants. Els premis a l'equip guanyador -format per Carles Puig i Maria Antònia Soler- i als cinc finalistes es lliuraran el mateix dia de la inauguració: dijous 19 d'octubre a les 21 hores.

Concepte i disseny: Retrueque (Isabel Casanellas + Jorge G. de la Cámara)

Del 19 d’octubre al 4 de novembre de 2006
Inauguració: dijous 19 d'octubre a les 21 h
Lloc: espai Picasso