següent

Cases pati a Celrà

Ubicació

Carrer de la fàbrica, 66-90. Celrà

Tipologia

Arquitectura

Any

2014

Autors

Ramon Bosch, arquitecte
Elisabet Capdeferro, arquitecta
bosch.capdeferro arquitectures

Construcció

Capdeferro Constructor SA

Col·laboradors

Josep Capdeferro (arquitecte tècnic), Joan Anglada (cap de projecte), Josep Casas (coordinador de projecte), Uxía Deus (avantprojecte i projecte bàsic), Blázquez-Guanter SLP (consultors d’estructures) i Enco Aplicacions d’Enginyeria i Control SL (consultors d’instal•lacions)

Fotògraf

José Hevia

El projecte per a tretze cases pati en filera a Celrà pretén explorar noves possibilitats per a les tipologies que conformen l’anomenada ciutat-jardí. Es treballa amb la idea de promoure espais de trobada i intercanvi intensos entre la casa i el territori on se situa i entre la casa i el medi.

El fet que la normativa urbanística local no establís un límit per a la profunditat edificable ens permet pensar en uns habitatges de 30 metres de profunditat que incorporen el buit en el seu interior. Buit concebut com a centre de gravetat de la casa i focus espacial de totes les cambres que se situen al seu voltant. Buit com a interval, estança íntima i privada exterior, font d’aire i de llum del sol. El pati configura el microclima de la casa i és l’àmbit on es pot desplegar el microcosmos dels seus diversos habitants.

A escala urbana, promovem u espai d' interrelació entre les cases i els vianants a través d' un gran vestíbul verd obert a tothom. Una entrada única al garatge comunitari ens permet alliberar de vehícles tota l'àrea i afavorir una trobada amable entre l'edifici i el poble.