anterior
següent

8 Habitatges a la Molina

Ubicació

Ronda Maragall, 49. Puigcerdà

Tipologia

Habitatges plurifamiliars

Any

2014

Autors

Esteve Aymerich , arquitecte
Inés de Rivera, arquitecta
Ton Salvadó, arquitecte

Promotor

De Rivera Marinel•lo SL

Construcció

Carlos Somoza

Col·laboradors

Angel Obiol (estructura), Manuel Comas (instal•lacions), Kerstin Strüwind (desenvolupament projecte) i Miquel Rodríguez (desenvolupament projecte)

Fotògraf

Stem Arquitectes

Es tracta d' un conjunt d'apartaments, quatre de poc més de vuitanta metres quadrats útils, quatre de poc més de seixanta metres quadrats útils i quatre oficines de gairebé quaranta metres quadrats útils. El conjunt també disposa d' un soterrani per a aparcament per a vint vehicles i vuit trasters petits.

La conformació de la volumetria com una franja llarga i estreta, però trencada, que li atorga una voluntat de fragmentació física i visual, disposada al llarg de la parcel·la, respon, bàsicament, a les possibilitats urbanístiques d'edificar planta baixa i pis, amb l'aprofitament del sotacoberta, amb un sòcol soterrat destinat fonamentalment a aparcament.

El pendent i el desnivell de la secció transversal del terreny afavoreix l'encaix de la volumetria en el sentit longitudinal i, d'aquesta manera, en disposar la dimensió estreta transversalment, minimitzem el moviment de terres i, per tant, l' impacte en el paisatge.

També ha estat la lògica urbana allò que ha portat a disposar l' edificació propera i al llarg de la carretera interior de la Molina. Amb els apartaments a la part alta aconseguim alliberar la resta de la parcel·la com a espais enjardinats dels apartaments, sempre mirant cap a la  Tossa d' Alp.