anterior
següent

IES Ridaura. Castell-Platja d' Aro

Ubicació

Carrer Amadeu Vives, s/n. Castell-Platja d'Aro

Tipologia

Equipaments

Any

2014

Autors

Mònica Recoder Canudas, arquitecta
Diego Ruiz Calzado, arquitecte

Promotor

Departament d' Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Construcció

Arcadi Pla SA

Col·laboradors

Maria Solanich, Xavier Caparrós, Minerva Sánchez i Joao Loureiro (arquitectes). Rafael Cercós i Jaume Bardají (aparelladors). Manel Fernández (estructures) i M. Grau-V. del Pozo (instal•lacions)

Fotògraf

Pedro Pegenaute

L’IES es construeix al solar on hi havia l’antic i, per tant, les preexistències del lloc condicionen la seva ubicació (l'escola existent al nord que no s’enderrocarà fins que funcioni la nova, la zona d'influència del riu Ridaura al sud i les futures ampliacions) just al límit d’influència del riu al sud.L'escola es descomposa en dos volums: el volum Escola, amb el programa docent (PB+2), i el volum Polivalent, amb l'espai polivalent, la cuina i el menjador. A la intersecció dels dos volums se situa l'accés principal al centre mitjançant un porxo.

L'edifici de l’escola es distribueix en tres plantes: la planta baixa, amb el programa públic, semipúblic o de serveis, i les plantes primera i segona, amb el programa docent. Les aules se situaran al nord i les aules especials al sud, amb un esquema compositiu d’eix de circulació central. Es trenca la longitud del passadís amb eixamplaments davant els patis per a generar espais de relació des d'on es podrà gaudir de la vista sobre el paisatge.

Es tancarà l'edifici a la façana sud per protegir-lo del soroll de l'autovia i per protegir les aules de l’assolellament directe. Es proposen uns patis com a espai intermig per a tractar la relació amb l´entorn inmediat.