anterior
següent

Captura d' un instant

Ubicació

Carrer de Santa Llúcia. Capella de Santa Llúcia. Girona

Tipologia

Espais efímers

Any

2014

Autors

Cristina Masferrer Juliol, interiorista
Gustavo A. Torres, animador virtual d'espais
Èlia Clemente, interiorista

Promotor

Ajuntament de Girona

Fotògraf

Cristina Masferrer Juliol, Èlia Clemente Vinzia i Gustavo A. Torres Mendoza

Captura d'un instant és una intervenció efímera integrada en la mostra floral Girona, Temps de Flors i pensada per commoure l'espectador a través d'una experiència perceptiva.

L'espai intervingut és l'interior de la capella de Santa Llúcia, un temple dessacralitzat però que encara conserva una bellesa especial i presenta unes boniques proporcions arquitectòniques que evoquen senzillesa, serenor i tranquil·litat.

Formalment, el muntatge reprodueix l'instant precís en què un camp de cotó s'ha vist sorprès pel vent i s’ha vist obligat a alliberar múltiples flocs blancs que vestien les flors tot deixant-los suspesos en l'aire. Una captura en el temps, estàtica i precisa, que dibuixa una explosió floral dinàmica i invasiva.

L'execució, la disposició i la tria del material, molt acurades, han permès jugar amb les lleis de la física i crear un efecte òptic que desafia la gravetat. Els flocs de cotó, suspesos i immòbils, generen perplexitat i incomprensió en el visitant, un efecte curiós que sedueix i atrapa el més escèptic.

Completa el muntatge el so constant de bols tibetans arribat de la llunyania i un aroma intens que captiva l'olfacte de l'observador. Ingredients intangibles que fan del muntatge expositiu una autèntica vivència sensitiva.

Captura d'un instant de bellesa continguda, 

en què cotó en suspensió s'exposa a mirades passatgeres.