anterior
següent

Casa GG

Ubicació

Zona Lluèna. Camallera. Saus

Tipologia

Habitatges unifamiliars

Any

2014

Autors

Sergi Serra Casals, arquitecte
Marta Adroer Puig, arquitecta

Promotor

Rodrigo Gonzàlez i Sarah Gasulla

Construcció

Rodrigo Gonzàlez i Sarah Gasulla

Col·laboradors

C. Campanyà (assessor estructura), L. Sisó (assessora energia), N. Rius (aparelladora), F. Trèmols i E. Estrada (estudiants arq.)

Fotògraf

Lourdes Jansana

L’R i l’S van decidir viure a Camallera i, després de triar la parcel·la que més els convenia, es van fixar en la casa que l’any 2006 ja havíem fet per a l’L i l’M. No coneixíem l’R ni l’S, però sabíem com enfrontar-nos a l’encàrrec. Ja havíem assajat la seva futura casa feia vuit anys: la normativa, el lloc, el programa, els nostres interessos (tècnica i projecte), la recerca formal, l’optimització de recursos, el fet d’ajustar-nos a les possibilitats d’una execució de qualitat, les seves necessitats…

La casa la fem amb la seva participació activa i compartint l’objectiu del treball sostenible. La disposem apaïsada, orientada a sud i una mica elevada. És un volum senzill envoltat d’una façana gruixuda (patis als costats curts, porxos als costats llargs), com un “coixí” que garanteix un bon comportament energètic, una bona relació dintre/fora, el control de visuals i el treball còmode amb la normativa tot esquivant pretensions de pintoresquismes. Pocs materials: la pedra seca, el vímet, la fusta i el formigó.