anterior
següent

Sales a través

Ubicació

Av. Reis Catòlics, 13 5è 1a. Olot

Tipologia

Interiorisme

Any

2015

Autors

Eduard Callís Freixas, arquitecte
Guillem Moliner Milhau, arquitecte
unparelld'arquitectes

Promotor

Judith Corominas

Construcció

Jaume Coma Nogué

Fotògraf

José Hevia

Sis obertures noves travessen els murs de càrrega, modifiquen la distribució de l'habitatge, pautada per la lògica estructural de l’edifici, i reorganitzen les sales per tal d’afavorir l’entrada de llum natural cap a les peces més interiors i millorar-ne la qualitat espacial. Els nous eixos visuals generats desjerarquitzen la relació entre les estances, més diàfanes i permeables, alhora que accentuen la seva continuïtat a través dels nous diafragmes. D’aquesta manera, s’emmarquen i es dignifiquen cadascuna de les escenes quotidianes de la casa: el cuinar, el menjar, el dormir i l’estar.

Els àmbits que ocupen aquestes activitats es tracten de manera singular introduint-hi elements nous que milloren i qualifiquen el seu ús. Així doncs, l’àrea del menjador es defineix amb un paviment basat en un mosaic de marbre i un teló de fons de columnetes i cortines, que filtra la mirada des del distribuïdor; la cuina es racionalitza i s’obre a l’exterior mitjançant un balconet; la sala d’estar ocupa l’espai de la tribuna vidriada, i l’habitació gaudeix de la llar de foc com a fita visual.

La reforma vol sumar, reconeix els elements que han configurat la distribució anterior, no els nega ni els elimina, sinó que se'ls apropia, i reaprofita allò existent per integrar-los en la nova distribució i treure’n profit. Així, els obsolets passos de porta, requalificats com a nou mobiliari, adopten el rol de prestatgeries, biblioteques o armaris per a productes de neteja i les fulles de porta esdevenen finestres o porticons.