anterior
següent

Hotel Molí del Mig

Ubicació

C/ Impressor Oliva, 4 porta A - 17004. Torroella de Montgrí

Tipologia

Equipaments

Any

2006

Autors

Josep M. Deulofeu Vilarnau

Promotor

Girona Confort S.A.

L'hotel està situat al bell mig de la plana agrícola i de regadiu del Baix Empordà molt a prop del nucli urbà de Torroella de Montgrí. Extensos camps de conreu a ple rendiment, potents rengleres de vetustos xipresos protectors de la tramuntana que els hi fan costat , xarxa de canals de rec al servei del farratge conreat, el vell edifici del "Molí del Mig"(s. XV i XVI), i tot això, dins el marc excepcional de les muntanyes del Montgrí i el mar amb les Medes com a teló de fons. Tot aquest idíl·lic i assossegat panorama, es el que ens varem trobar al entrar en contacte amb l'escenari on havíem d'actuar rehabilitant i ampliant l´ edifici del molí per incorporar-hi un programa d'hotel de vint habitacions d´ acord amb un previ Pla Especial.

El repte bàsic ha estat aconseguir minvar el mínim necessari el caràcter plaent,sobri, planer i relaxant,encara que tocat per la tramuntana, del paisatge del lloc. L'objectiu de destorbar el mínim, amb voluntat d´ integració i d'adaptació al lloc, es el que ens varem imposar de forma preferent a l'hora de plantejar i decidir solucions i ha estat la nostre màxima preocupació durant tot el procés d´ elaboració del projecte: S'ha emfatitzat la condició enlairada sobre el terreny (inundable) de les noves edificacions per aconseguir una percepció d'elements mobles d'aparença traslladable, pretenent respectar i mitigar el màxim l'efecte de terreny ocupat. També per minimitzar l´ impacte , les edificacions s'han situat estratègicament al costat i resseguint les línees de força dominants del paisatge (fileres de xipresos ,canals de rec, camins) cercant amagatall però també complicitat i diàleg. Amb la mateixa finalitat, la formalització de les edificacions així com la tria de materials i colors han estat conseqüència del respecte i d´ una valoració ponderada dels trets i valors mes característics de tots els components que conformen l´ extraordinari paisatge rural i agrícola del lloc. Conseqüents amb aquests propòsits, s'ha conservat l´ actual ús agrícola dels espais que han restat lliures de l'ocupació que exigia el programa, introduint tant sols un mínim d'arbrat i arbusts, amb cura de no alterar el seu caràcter propi.

L'ampliació del molí s'ha plantejat de forma que el conjunt ofereixi una lectura d'un tot integrat i connectat, cercant solucions perquè,amb tot el seu potencial i valor històric,el vell molí continués amb el seu caràcter protagonista del conjunt. Desde bon principi, amb l'ampliació, es va renunciar a la solució mimètica recomanada pel Pla General, considerant mes adient que plantejar una proposta alternativa amb llenguatge propi,contribuiria millor a aconseguir aquests objectius.

 

 

 

 

 

 

 

 

??

??

??

??