anterior
següent

Comissaria de la Policia Local

Ubicació

Av. Marquès de Camps / c. Pla de Salt. Salt

Tipologia

Equipaments

Any

2011

Autors

Sergi Serrat, arquitecte
Josep Ferrando, arquitecte

Promotor

Ajuntament de Salt

Construcció

Construccions Alsina S.A.

Col·laboradors

GESTOBA (cap de projecte) / NB35 (consultoria d'estructures) / ele3J (enginyeria d'instal·lacions)

Fotògraf

Adrià Goula

La comissaria queda emplaçada en una zona d’equipaments municipals a prop de la perifèria.

 

La policia ha de mostrar-se propera i amable i per això l’edifici se separa del carrer mitjançant un jardí arbrat i no hi ha tanques de separació amb la ciutadania. Es proposa un volum blanc, massís, horitzontal que formalitza l’entrada de forma clara tot aixecant el cap en un dels extrems i generant un ampli porxo d’accés.

 

A l’interior, un sistema de dobles altures i els patis situats al portell organitzen totes les dependències policials i inunden de llum l’interior. El blanc és el protagonista de l’edifici i la textura va canviant per formalitzar els diferents tancaments: formigó texturitzat a l’exterior, pedra polida a terra, maó i fusta blanca a les parets, blanc perforat al sostre.

 

El programa s’organitza seguint uns estrictes criteris jeràrquics i funcionals. Un esquema longitudinal en espina agrupat al voltant dels patis ordena el programa en planta i estableix una transició clara entre allò públic i allò restringit.