anterior
següent

Museu del suro de Palafrugell a Can Mario

Ubicació

c. Pi i Margall, 26-40. Palafrugell

Tipologia

Equipaments

Any

2011

Autors

OP (TEAM) ARQUITECTURA SP (Glòria Piferrer, Santi Orteu i Xavier Farré, arquitectes), arquitectes
Glòria Piferrer, arquitecta
Santi Orteu, arquitecte
Xavier Farré, arquitecte

Promotor

Ajuntament de Palafrugell

Construcció

Arcadi Pla, S.A.

Col·laboradors

Carolina Sanza (arquitecta) / Jaume Vila i Sònia Vergés (arquitectes tècnics) / Òscar Frago - CODI scp (estructura) / Josep Masachs - PROISOTEC S.L.P. (instal•lacions) / Constantí Bassets (pressupost)

Fotògraf

Adrià Goula

El Museu del Suro se situa en una antiga fàbrica suro-tapera, sota la torre-dipòsit, símbol de la vila i element destacat d’arquitectura industrial.

La intervenció es produeix a partir de treballs de consolidació i organització general ja executats que determinaven algunes de les opcions de projecte, com ara la posició d’un nou accés diferent de l’original.

Aquesta intervenció consisteix a:

-          Construir un pavelló d’accés.

-          Crear la nova plaça d’accés al Museu.

-          Condicionar espais interiors de les naus (auditori, aula didàctica...).

 

La solució vol:

-                      Potenciar els valors espacials, estructurals i constructius de les naus.

-                      Accentuar el caràcter monumental del conjunt.

-                      Posar en valor els espais exteriors.

-                      Potenciar les relacions visuals amb la torre.

-                      Organitzar les circulacions al voltant del pati/sureda i a través d'aquest.

-                      Obtenir espais interiors versàtils i flexibles.

Per a aconseguir-ho, s'apliquen solucions geomètriques i constructives senzilles i s'utilitzen materials i textures inspirats en el procés d’obtenció i transformació del suro.