anterior
següent

Casa Liliya

Ubicació

Avinguda Andorra. Calonge

Tipologia

Habitatges unifamiliars

Any

2011

Autors

Josep Fuses Comalada, arquitecte
Joan Maria Viader Martí, arquitecte
Montse Nogués Teixidor, arquitectura interior

Promotor

Casa Liliya

Construcció

Copayba 2000 s.l.

Col·laboradors

Carla Arruebo, Silvina Mayer, Joel Padrosa, Arnau Sempere, Jordi Serra, Josep Ribes, Pilar Arbonès i Dolors Bosch (estudi) / Blázquez-Guanter (estructura) / Jaume Vila Grabuleda (aparellador) / Silvina Mayer (col•laboradora en la direcció)

Fotògraf

Duccio Malagamba

En un solar d'1,8 hectàrees, orientat a nord i a est i amb bones vistes sobre el mar, es projecta una edificació de 1600 m2 amb un programa per a una família de cinc persones amb espais complementaris per a convidats i per al servei.

            La casa se situa a la part més baixa del solar per a apropar-la a la platja i allunyar-la del carrer d’accés i de les vistes dels veïns. Dos volums amb coberta de coure es connecten en un punt central, on es col·loca l’accés i l’escala que porta a la planta inferior.

            La forma irregular de la planta es genera a partir dels recorreguts interns previstos en el programa i d’un aprofitament òptim de les bones vistes. Com que està situada a la part baixa de la parcel·la, la coberta de l'edificació resulta ser una cinquena façana, potser la més significativa de la casa. Aquesta es percep des del moment en què es traspassa la porta d’accés al jardí. La geometria general dota la casa d’una condició topogràfica de continuïtat amb la resta de l’ampli jardí existent.

            Totes les estances tenen vistes al mar. Aquesta prioritat obliga a col·locar les finestres dels dormitoris orientades a nord. A conseqüència d’això, i per tal de corregir la falta d’una il·luminació directa en aquests, es construeix una lluerna a sud que genera una segona entrada de llum a les estances. El dormitori principal forma un cos aïllat del conjunt i se situa a la zona més propera a la platja.

La zona amb una millor orientació es reserva per a la sala i el menjador principal. A aquest s’hi accedeix rodejant un pati interior, que aïlla l’espai central de la sala entre dues làmines d’aigua oposades: la pròpia del pati interior i la natural del mar. Aquest espai està generosament envidriat cap al magnífic paisatge circumdant.