anterior
següent

Casa davant del mar

Ubicació

Carrer de la Platja, 15. El Port de la Selva

Tipologia

Habitatges unifamiliars

Any

2017

Autors

Lucía Ferrater
Xavier Martí

Promotor

Xavier Martí Galí i Lucía Ferrater Arquer

Construcció

Joaquim González Carrillo Obres i construccions

Col·laboradors

Montse Trilla Sarrado

Fotògraf

Aleix Bagué Trias de Bes

La casa, una construcció entre mitgeres, recull l'herència cultural del lloc i pren com a referència les cases Villavecchia i Senillosa de Cadaqués, ambdues exemple del respecte per allò tradicional amb elements de la modernitat.
 
Atesa la proporció allargada de la parcel·la, l'orientació a nord, els difícils condicionants meteorològics i la manca de privadesa, la casa planteja un pati aïllat i protegit, que es converteix en un espai de relació i estar, que participa del dia i la nit i que es protegeix de la calor, el fred, la pluja i el vent.
 
Constructivament, la casa es resol economitzant mitjans i reconeixent la lògica estructural interna dels seus materials, els quals, gràcies a la incidència de la llum, manifesten els aspectes més sensitius del seu interior.
 
El rigor, l'austeritat i la materialitat defineixen els espais que connecten l'escala domèstica de la casa amb el pati o domini figurat, un espai que construeix una escala major en la qual l'imaginari enriqueix la forma d'habitar.