anterior
següent

Casa Aladdin

Ubicació

Olot

Tipologia

Interiorisme

Any

2018

Autors

Arnau Vergés Tejero

Promotor

Ferran Castanyer i Cinta Serra

Construcció

Promocions Grederes SL

Fotògraf

Marc Torra

La reforma d’un pis antic de planta baixa, amb la demanda quasi impossible de fer-lo créixer en superfície, es converteix en una excusa perfecta per proposar una redistribució tan horitzontal com vertical de l’habitatge.
A partir del desnivell existent entre el paviment interior i el seu llarg jardí posterior, i disposant d’una gran alçada lliure, plantegem rebaixar la cota d’una part de la planta per encabir-hi una plataforma intermèdia. Alhora, aquesta intervenció ens connecta una part de la casa a cota del jardí i ens n’eleva una altra per damunt del paisatge domèstic interior i exterior.
Per connectar els tres nivells obtinguts, disposem una catifa de formigó tangent al tall, que estirem fins a connectar totes les estances de la casa: des de la cuina fins al jardí passant pel nivell inferior d’habitacions i la sala-menjador. I per accedir al nivell superior que hem construït. Una catifa voladora.