anterior
següent

Casa AN

Ubicació

C/ Clivillers, 7 3er 2on A - 17800. Olot

Tipologia

Interiorisme

Any

2006

Autors

Noelia Portugal Hernández
Raquel Serrat Rodeja

Promotor

Aleix Planagumà - Noèlia Portugal

L'habitatge que s'ha rehabilitat està situat al carrer Clivillers, dins el casc antic d'Olot. Es tracta d'un tercer pis d'un immoble de planta baixa d'ús comercial, una entitat cultural a la planta primera i dues plantes d'habitatge.

La profunditat de la finca i les dimensions de les façanes determinen la intervenció.

L'escala principal es troba al mig de l'edifici provocant l'accés a l'habitatge de forma centrada.

En aquesta part central de l'habitatge s'ha obert un pati -ampliant en aquesta planta el pati de llums existent -, que juntament amb l'espai del rebedor conformen l'eix vertebrador de l'habitatge.

Així doncs, entrada i pati conformen un únic espai amb un tractament unitari de paviments i revestiments. Només un gran vidre estableix la divisió interior-exterior.

L'habitatge inicial presentava una distribució molt trinxada, i per tant amb racons molt foscos.

L'habitatge resultant és espaiós i lluminós.

S'han retirat tots els envans de distribució interior de l'habitatge i s'han deixat espais molt grans i oberts, relacionats entre ells i només s'han tancat amb porta els banys. Aquesta operació ha deixat al descobert unes grans encavallades de fusta que ajuden a diferenciar espais.

L'habitatge es divideix en dues parts clarament separades per el pati. A la part posterior de l'habitatge, amb més obertures i de dimensions més grans hi ha la cuina - menjador - sala d'estar, el dormitori principal (amb bany i vestidor) i una zona més tancada on hi ha l'estudi, el rentador i el bany de cortesia. A la part de davant hi trobem la zona dels nens, com un únic espai només separat per envans que no arriben al sostre i una gran encavallada que determinen petites zones més privades. En aquest sector hi ha també un petit bany.

La idea d'espai obert predomina en tot l'habitatge, per això també en els llocs on ha estat possible s'ha modificat el fals sostre existent per aconseguir una major alçada.

La continuïtat dels espais queda palesa amb els materials emprats.

El pati i el rebedor estan revestits amb un arrebossat i el paviment és amb pedra de Sant Vicenç polida. Les obertures que donen al pati es tanquen amb uns batents de "religa" a mode de persiana, igual que la barana cap al pati de llums i el tancament de l'armari d'instal·lacions adossat a la mitgera.

La zona d'habitatge està pavimentada amb un parquet de roure - excepte en el bany del dormitori principal que s'ha fet amb pissarra igual que les parets i el plat de dutxa -. Tots els envans de distribució s'han fet amb paraments tipus "Pladur", de la mateixa manera s'han revestit les parets existents. En tots els casos s'ha pintat de blanc excepte a la zona de nens, on l'envà és de color vermell.

1