Restaurant del Teatre

Ubicació

Pl. Major s/n. Regencós

Tipologia

Interiorisme

Any

2005

Autors

Isabel López
Marcos Catalan
Sandra Tarruella

Promotor

Rafael Blanc

Es disposa d'un antic teatre de poble i un jardí annex a la mitgera d'aquest. L'accés a tots dos espais es fa des del carrer i no hi ha comunicació directa entre l'un i l'altre. Tot el conjunt ha de servir tant per a l'establiment hostaler situat al davant, l'Hotel del Teatre, com per a possibles clients externs.

La intervenció consisteix a obrir tres grans forats a la mitgera i a col·locar-hi un volum al davant que fa de nexe entre el teatre i el jardí i que, al mateix temps, resol la diferència de cota existent entre les dues parts.

Aquest nexe pren la forma d'una caixa metàl·lica oberta al paisatge que funciona com un menjador-porxo a l'estiu i com un menjador-mirador a l'hivern. L'edifici del teatre es rehabilita i al seu interior s'hi col·loca únicament mobiliari, de manera que es pugui buidar amb facilitat per celebrar-hi actes populars com ara sessions de teatre, cinema, ball, etc. La solució ideada fa que l'edifici conservi, si més no en part, el seu ús original.

El ferro i el color negre s'utilitzen com a contrapunt neutre a la lluminositat i la textura de la pedra del volum existent, identificant-lo i fent evident allò que s'hi ha superposat: el porxo, concebut com un moble dipositat a la terrassa, i els estintolaments, que ornamenten la façana a la manera d'un calat.