3,1416

Ubicació

Olot

Tipologia

Espais efímers

Any

2016

Autors

, Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot - Tutors: Míriam Soler, Jordi Bartrina, Xavier Moliner i Guillem Moliner. Alumnes del Curs d'Especialtzació d'Arquitectura Efímera: Anaïs Danés, Meritxell Brugués, David Oliva i Anna Juncà.

Promotor

Lluèrnia. Associació Cultural

Col·laboradors

Salvador Capellà Sunyer, muntatge

Fotògraf

Xavier Moliner Milhau i David Oliva

La intervenció rau en la dualitat d’un moment contemplatiu amb un desenllaç basat en la participació col·lectiva. Inicialment, el perímetre del claustre acull els visitants, els quals s’impregnen de la quietud i la tranquil·litat que transmeten els elements esfèrics lluminosos, que en definitiva són els protagonistes principals de l’espai.
 
El muntatge evoluciona i el paper dels observadors canvia. El pas d’espectadors a actors dóna com a resultat el caos i el desordre. L’àmbit de la proposta abandona les dues dimensions del terra del claustre per passar a les tres dimensions del conjunt del pati. L’accés dels visitants a l’interior d’aquest convida a abandonar la calma per generar de forma completament natural un clima de diversió. El joc passa a ser el protagonista principal i converteix una instal·lació estàtica en un conjunt d’elements dinàmics i gairebé immaterials en moviment constant.