Àgora

Ubicació

Carrer de França, 30-32. Olot

Tipologia

Equipaments

Any

2018

Autors

unparelld'arquitectes
Eduard Callís Freixas
Guillem Moliner Milhau

Promotor

Ajuntament d'Olot

Construcció

Argón Informática SA

Col·laboradors

Xavier Rodeja i Jordi Moret, arquitectes / Paula Alejandro, Mariona Planiol, Thommy Parra, Sara Palmada, Sergi Jiménez, estudiants d'arquitectura / Jesús Bassols, aparellador / Lluís Guanter (Blázquez-Guanter), David Codinach (CODI Estudi), càlcul d'estructura / Lluís Parés (Serveis d'Enginyeria Sobirana Parés), projecte d'instal·lacions / Albert Casademont (Colomer-Rifà), aparellador direcció d'obra

Fotògraf

José Hevia

Una plaça quadrada, definida per dues porxades i oberta als camps de futbol. Aquest és el centre de la ciutat esportiva del Morrot a Olot i la resposta a les contrarietats de l’emplaçament.
 
La plaça es relaciona visualment amb les muntanyes properes. Al mateix temps, s’aparta de les fàbriques i del transitat carrer. Un complex recorregut d’entrada propicia una descoberta gradual.
 
Els pavellons són diferents, però comparteixen un únic perfil: un es destina a vestidors i l’altre a cafeteria i serveis. El volum escalonat respon a les proporcions de la plaça i del basament i a la organització interna.
 
Tot és estructura. La construcció en murs de bloc armat és senzilla i pauta l’obra. En resposta a l'ajustat pressupost (620 €/m2), s’inverteix en allò més transcendent: l’activació d'un lloc comú, el volum generós dels interiors i l’entrada de llum natural.
 
La parella de pavellons que es miren vesteix un escenari per a cultivar un dels valors més preuats de l’esport de base: la sociabilització.