Barana per a una festa de nens

Ubicació

Avd. Verge de Montserrat - Apartaments 'Els Colomers' B-18. Cadaqu. Cadaqués

Tipologia

Espais exteriors

Any

2001

Autors

Toni Gironès Sadarrera

Promotor

La meva dona

Des de l'any 1996 portem realitzant a Cadaqués una instal·lació anomenada "Passanelles" basada en llançar lliscant sobre l'aigua les pedres de la platja.

Després de sis instal·lacions consecutives, l'any vinent s'optimitzarà el sistema de senyalització i conseqüentment aquest any finalitzaven la seva funció 600 m de corda, 11 varilles corrugades, 11 blocs de formigó i 88 boies.

El cap de setmana "Passanelles 2001" (28-29 d'abril) i a la mateixa platja, decidírem organitzar pel diumenge següent una "festa per a nens" en un petit apartament a les afores del poble (edats 0-4 anys)... a la terrassa no hi havia barana!

Per economia de temps i de mitjans es decideix reutilitzar el material desmuntat el diumenge 29 i traslladar-lo en forma de barana a l'apartament en els dos dies següents:... molts metres de corda (11 trams de 60 m.), 11 varilles de ferro, pedres, troncs secs de bugenvíl·lia, masella de rejuntar i... poc temps.

El petit muret/banc que fins aleshores feia les funcions de barana és fonamental a l'hora de rigiditzar la corda tensada...

... es dobleguen els ferros corrugats fent palanca en l'anclatge d'un antic pilar: uns s'emporten en les escletxes preexistents del mur de pissarra, rigiditzant l'encastament amb falques de bugenvíl-lia seca i masella de rejuntar i d'altres es claven a la terra vegetal revestida de pedres de platja.

... a partir d'aquí es va trenant la barana i tensant manualment les cordes en un procés continu de moviments i transformacions i... permanències.

La festa es va poder realitzar i 5 mesos després la barana que estava pensada per a l'ocasió s'ha acabat consolidant.