Casa MPS a la Platja del Ros

Ubicació

C/ Dr. Pérez Guzman, 7. Platja del Ros. Cadaqu. Cadaqués

Tipologia

Habitatges unifamiliars

Any

2004

Autors

Carmen Sanvisens Montón
Gabriel Mora Gramunt

Promotor

M. Dolors - Carmina Sanvicenç

L'habitatge es troba situat al centre de la platja del Ros, una de les cales que formen la gran badia de Cadaqués, en un solar petit però ubicat davant del mar.

La configuració volumètrica de l'edificació és el resultat de la interpretació de les ordenances municipals i les limitacions de la Llei de costes i, alhora, de l'optimització de l'espai construït.L'habitatge assumeix un volum compacte que segueix la morfologia dels habitatges de la zona, de geometria molt simple. Al volum senzill se li afegeixen tot un seguit d'elements lleugers que li donen textura: pèrgoles, tendals, persianes i marcs de finestres són òrgans que fan vibrar la llum intensa reflectida sobre el blanc de l'habitatge.L'habitatge recolza sobre unes plataformes molt puristes que subratllen els diferents nivells.

La piscina es desplaça del centre de la parcel·la i de l'habitatge per ocupar l'espai situat entre el carrer i la mateixa parcel·la, amb la qual cosa es distorsiona la seva simetria frontal.

A l'habitatge s'hi accedeix per la cantonada oposada al mar, des de la qual s'ingressa en un vestíbul que conté l'escala que uneix els tres nivells: el garatge, la planta baixa i l'estudi de la planta pis.

Aquesta escala es projecta a l'exterior a través de l'únic gran forat que també introdueix la llum al soterrani.

L'habitatge és simètric frontalment, tot i que la simetria es trenca amb subtilesa per una escala tallada en el volum i per un porxo i una forma cúbica que la separen de la piscina.