Cràter, fumarola al volcà del Montsacopa

Ubicació

Volcà Montsacopa. Olot

Tipologia

Espais efímers

Any

2016

Autors

Xevi Bayona i Camó, arquitecte
Adrià Villarejo, arquitecte tècnic

Promotor

Lluèrnia. Associació Cultural

Col·laboradors

Ari Serrano, David Tortajada, Stela Salinas, David López, Esteve Planella, alumnes de l'escola Petit Plançó (muntatge) | Santi Cholbi i Emi Martínez (música) | Clip, Ramon i Quim Morera (so) | Arcoiris (il·luminació)

Fotògraf

Pep Sau i Xavier Bayona

El foc ha sigut, en gran mesura, l’artífex que ha esculpit la morfologia de la ciutat d’Olot. Una al·legoria d’aquest instant pretèrit que formà el nostre entorn plasmada amb una instal·lació de gran format just al cràter del volcà Montsacopa.

Dos mil cinc-cents metres quadrats  d’una superfície plàstica flotant, horitzontal i suspesa retroil·luminada per més de quaranta focus reprodueix el cromatisme incandescent de la lava. Una atmosfera de llum, color, fum i música al cim del cèntric volcà urbà.  

Muntatge: les estaques metàl·liques del perímetre es claven 40 cm i les cintes se subjecten a les estaques. Els focus, les màquines de fum i la taula de llum s'instal·len sota les cintes i es connecten al generador i als equips de so, situats al costat de l’ermita.  

Desmuntatge: es retiraran tots els elements i es deixarà l’espai en les mateixes condicions, sense material del muntatge ni material divers que pugui haver deixat el públic.