Crosta volcànica

Ubicació

Olot

Tipologia

Espais efímers

Any

2017

Autors

Jordi Cusidó
Arnau Vergés Tejero
Marc Torra

Promotor

Lluèrnia. Associació Cultural

Construcció

Grederes, SL - Armallats, SA - Mobles Joan Prat, SA

Col·laboradors

Robolot/ Innova didàctic (programació leds)

Fotògraf

Marc Torra, Fragments.cat

Al jardí vertical de l’edifici del Mercat d’Olot, i en el marc del festival del foc i de la llum Lluèrnia, plantegem una lectura nova d’aquest parament tan concorregut de la ciutat. Volem llegir-lo en clau del nostre paisatge volcànic, però també volem convertir-lo en un espai arquitectònic participatiu de tres dimensions, tot portant-lo més enllà de la seva condició de mural.
Amb aquests dos propòsits, interpretem el mur vegetal com un fragment del nostre paisatge esquinçat per la força de les erupcions volcàniques que emergeixen del subsòl i deixem fluir la lava per la nova dimensió horitzontal incorporada al mural, fent que el visitant la trepitgi sobre un paviment movedís i plàstic com la crosta de lava que inundà la nostra terra ara fa milions d’anys.
 
Per a la construcció del nou pla horitzontal proposat utilitzem barres d’acer corrugat, un material d’origen mineral l’essència del qual ens transporta directament al nostre sòl volcànic. La seva disposició, en una llarguíssima successió de línies perpendiculars a la façana, estableix un nou diàleg amb la coberta-pèrgola que embolcalla el mercat d’Olot just per damunt de l’ara trencat jardí vertical.