El guapo d'en Narcís

Ubicació

Girona

Tipologia

Espais efímers

Any

2018

Autors

Ignasi Gutiérrez
Pau Sarquella
Carmen Torres
Guillem Villalta

Promotor

Girona Temps de Flors. Ajuntament de Girona

Fotògraf

Joan Guillamat

El guapo d’en Narcís
EL GUAPO D’EN NARCÍS és una instal·lació efímera per a Girona Temps de Flors que pretén redescobrir les qualitats espacials del lloc, fomentar les mirades creuades i crear un tauler de joc basat en l’experiència estètica del reflex. Al vestíbul del Col·legi d’Arquitectes de Girona s’instal·la una gran taula d’acer de 3 mm de gruix amb una concavitat plena d’aigua, que produeix un efecte mirall i reflecteix el cel a través de la claraboia; en aquest, una reproducció del Narcissus de Caravaggio. Als visitants se’ls demana interacció: han de generar un petit Narcís de paper i afegir-lo a la taula-bassa. En el procés, tal com en Narcís, ell i els múltiples usuaris de l’espai es veuen reflectits a l’aigua.
EL GUAPO D’EN NARCÍS, un altre, no pas el gironí, tot passejant troba una fosca bassa. Hi contempla el reflex del seu rostre i se n’enamora. S’enamora tant de la bellesa que no és capaç d’entendre que no és res més que una imatge. I es mira. S’encisa. S’observa tant que el seu món desapareix i ell s’ofega en si mateix.
Benvolguts visitants, apropin-se a fer una ofrena a en Narcís. Coneguin-lo en mirar la bassa: a ell, a vós i al cel de maig.