Espai públic teatre La Lira

Ubicació

Carrer Mossèn Cinto Verdaguer . Ripoll

Tipologia

Espais exteriors

Any

2013

Autors

RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitectes S.L., arquitectes
Rafael Aranda, arquitecte
Carme Pigem, arquitecte
Ramon Vilalta, arquitecte
Joan Puigcorbé, arquitecte

Promotor

Ajuntament de la Comtal Vila de Ripoll

Construcció

Asmitec S.L.

Col·laboradors

Concurs: RCR: K. Fujii, A. Malaspina / Joan Puigcorbé
Projecte: RCR / Joan Puigcorbé
Direcció d’ obra: Joan Puigcorbé / RCR
Aparellador: RCR: M. Ortega
Estructura: Blázquez-Guanter, arquitectes
Instal·lacions: PGI
Maqueta: E. Subirah
Visualització: RCR: K. Norrinder

Fotògraf

Eugeni Pons

<p 0.35cm"="">Un espai públic sorgit del demolit teatre La Lira, des d'un carrer i enfront del riu Ter, amb les mitgeres al descobert i els patis de ventilació dels veïns, vol ser plaça, a cobert. Una coberta alta tamisa la llum i descendeix pels costats. Una passarel·la se li ancora i creua el riu. La balconada sobre el Ter tanca un espai polivalent al que s'accedeix des de la plaça per unes escales en descens. L'esperit del teatre perdura.

L'antic centre cultural recupera el seu caràcter públic amb un espai buit que evoca el gran escenari que s'omple de vida pública: lloc de sortida i d'arribada. Un espai de buit conformat únicament amb acer que, en un registre de múltiples matisos, és paviment, umbracle i coberta, en continuïtat amb uns vibrants costats colonitzats per l'heura i espurnes de llum. Oberta al riu, com una nova porta per la qual accedir al casc antic de la població, la plaça es connecta amb l'altre costat a través d'una passarel·la i esdevé element de transició i d'estada.