Esther-Roca Casa

Ubicació

C. Mil·lenni s/n. Maçanet de la Selva

Tipologia

Habitatges unifamiliars

Any

2010

Autors

Josep Llobet Gelma, arquitecte

Promotor

Xavi Roca

Construcció

Germans Gispert SL

Col·laboradors

Manel Fernàndez, estructura
Ismael Fernàndez, aparellador

Fotògraf

Eugeni Pons
Josep Llobet

Cases dins d’una casa, racons mig amagats, penombra i recolliment, amabilitat i tendresa, mida i proporció, tot això respira aquesta casa.

Quan la visites encara hi descobreixes més coses.

Fustes i més fustes de tots tipus, colors i textures, és la casa per a un fuster que gaudeix de la seva professió.

Espais pleurals de transició.

Pensar i construir una casa per a una parella és conèixer la intimitat dels habitants, aquests habitants que s’han deixat intimidar. Han entès el patiment i sacrifici que representa involucrar-se en aquest projecte de vida.

La casa està pensada de dins cap a fora i aquest és el resultat i el fruit recompensat d’anys d’indagacions, esbossos, maquetes, reunions, bon enteniment i comprensió amb els propietaris.

Cada racó, cada línia dibuixada, representa un pensament, representa una acció. La casa està plena d’accions quotidianes, a vegades evidents i a vegades no tant.

Un mig soterrani (instal·lacions, garatge i estudi) i dues plantes la configuren i limiten les accions en la seva quotidianitat.

La casa cedeix una part del seu jardí a l’espai públic sense existir un tancament físic amb el carrer.

Els materials de la casa (formigó, fusta i bloc ceràmic lleuger) s’utilitzen en la seva literalitat, sense emmascaraments ni tractaments, en la seva pura cruesa; això confereix a tota la casa una austeritat confortable, gairebé monacal.