Habitatge Aida - Jordi

Ubicació

Pl. Marquès de Camps, 19 3r 1a. Girona

Tipologia

Interiorisme

Any

2004

Autors

Josep Llobet Gelma

Promotor

Jordi Llobet

Aquest habitatge, ubicat al cor de la ciutat de Girona, va ésser adquirit a principis de l'any 2000.

Al llarg del temps, i d'ençà de la seva construcció, cap als anys vint del segle passat, l'habitatge ha anat patint múltiples i penoses transformacions sense cap tipus de criteri que l'han deixat en un estat deplorable.

El condicionament no ha sigut una tasca gens fàcil: els clients i el que subscriu, de fet, hem invertit uns tres anys de les nostres vides a portar a terme la intervenció.

Amb façana a dos cèntrics carrers, set balcons i una tribuna, l'habitatge està orientat al sud-est

i disposa d'una superfície útil de 160 m2.

Derruir els envans existents, deixant tan sols els murs estructurals, era una premissa important per tal d'aconseguir unes estances més grans i generoses i per adequar l'espai a les noves formes d'entendre l'habitatge.

Una altra decisió important va ser col·locar l'estança per cuinar en el punt central i envoltar-la d'envans de vidre mòbil, cosa que la fa transparent i dóna més flexibilitat a tot l'habitatge.

La part servidora de l'habitatge (estances per cuinar, rentar-se, rebre i menjar) se situa sobre una superfície de fusta de teca.

Les estances per emmagatzemar, estar i descansar es dipositen sobre una superfície de mosaic hidràulic existent.

Un dels punts interessants que cal recalcar es produeix en la gran estança destinada a menjar i estar: aquí, la superfície de fusta penetra la de mosaic hidràulic, creant un nexe que, conceptualment, representa la interrelació entre la part servidora i la servida.