Hommage à Monet

Ubicació

Carrer Pare Antoni Soler, 1. Olot

Tipologia

Espais efímers

Any

2016

Autors

Escola d'art Olot | Tutor: Xavier Moliner i Milhau | Alumnes: Denisse Ferrer, Mireia Llamas, Cristina Muriscot, Marc Ortega, Laia Pérez, Ariadna Sala, Priscila Monteiro

Promotor

Lluèrnia. Associació Cultural

Col·laboradors

Salvador Capallera i Sunyer (muntatge) | Tané Hermètics (aportació de la fusta) | Sadipal-Fabriano (aportació del paper)

Fotògraf

Xavier Moliner Milhau

Intervenció efímera en homenatge a Claude Monet per al festival Lluèrnia d’enguany. La durada del festival era de sis hores, de les 6 de la tarda a les 12 de la nit. En aquest projecte teníem dos condicionants: treballar amb la llum d’espelma i que la intervenció funcionés de nit.
 
Durant el matí del dia del festival, vam estar transformant el claustre del Carme de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot en un estany de nenúfars. La màgia va néixer quan es va fer fosc i vam encendre les tres mil espelmes que donaven vida al claustre. 
 
Els nenúfars estaven fets a partir de papiroflèxia de paper de seda i les diferents tonalitats de vermell, daurat, platejat i blanc creaven un ambient càlid que captivava els visitants. L’efecte reflex, un dels punts més importants del muntatge, el vam aconseguir mitjançant paper de plata a terra i una sèrie de miralls col·locats als murets laterals del claustre.