La casa dels tres murs

Ubicació

Avinguda Rei Jaume II. Olot

Tipologia

Habitatges unifamiliars

Any

2018

Autors

Xevi Bayona i Camó
Alba Colomer
Adrià Villarejo

Promotor

Joan Barcons i Imma Arderiu

Construcció

Cros Enconfrats SL

Col·laboradors

Albert Colomer, arquitecte

Fotògraf

Xevi Bayona

Casa d'un sol mur (en referència a Adolf Loos en “Das Haus mit einer Mauer - la casa d'una paret” [1921] i com a admiració envers ell). Si no diferenciem les parets mitgeres dels murs de càrrega, podem edificar una casa afegint-hi un sol mur. En aquest cas, considerem la primera crugia (la més estreta), que ocupa una tercera part de l’amplada de la parcel·la i on es disposen tots els serveis, els accessos, les instal·lacions…
 
Es planteja un sistema que sigui una pauta per a una posterior autoconstrucció per part dels propietaris. Els murs són de formigó prefabricat. Murs aïllats per fora, amb les instal·lacions elèctriques passades i amb forats circulars per tal de sustentar-hi les bigues sense la necessitat de platines metàl·liques.
La casa funciona amb mitjos nivells, espais que busquen la llum, generen relacions entre espais i permeten tenir una casa de planta baixa i amb relació amb el jardí, un garatge amb fons arbustiu o una sala d’estar connectada visualment amb l’estudi i, alhora, amb el menjador-cuina.