Les fites del temps

Ubicació

Tortellà

Tipologia

Espais efímers

Autors

Actua! (Susanna Cros - Anna López - Josep Callís - Jordi Riembau - Francesc Pujol - Pere Planagumà)

Promotor

Delegació Garrotxa-Rippollès del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

Construcció

Isidre Vila

Col·laboradors

Isidre Vila
Silvestre Serrat
Joaquim Ferrussola
Salvador Roura
Josep Xarles
Ferran Taüll
Josep Ma. Garriga
Joan Picart
Lluís Guinó

Fotògraf

Espai Androna
Actua!

La proposta sorgeix de la voluntat de manifestar-se en el territori, d’intervenir en el paisatge, d’una forma efímera, subtil i, al mateix temps, respectuosa.

Es preveu prendre com a idea de partida un element natural que, durant uns dies del mes de juny, modifica i al mateix temps, composa el nostre paisatge: les bales de palla que descansen als camps acabats de segar, esperant ser recollides.

Per delimitar l’àmbit d’intervenció - i fent un paral·lelisme amb una altra icona del nostre paisatge natural: les torres de guaita, que al llarg de tota la Vall del Fluvià retallen discretament els perfils de moltes de les nostres muntanyes - s’han dut a terme petites intervencions en els camps de blat, ordi, userda i civada acabats de segar, que flanquegen el llit del Fluvià, fent unes torres amb les mateixes bales. La idea és traçar un recorregut visual entre els camps de Montagut, Sant Jaume de Llierca i Tortellà. Al mateix temps, es pot tenir una visió global de tot el conjunt des del Santuari del Cos.