Our house

Ubicació

c. del Tren, 93. Quart

Tipologia

Habitatges unifamiliars

Any

2011

Autors

Ricard Turon Vich, arquitecte

Promotor

Sílvia Planella i Ricard Turon

Col·laboradors

KLH (muntadors) / Tecnifusta (muntadors) / Moisés Llorente (serralleria) / Metàl•liques Olot (mobiliari) / Joan Coll (fusteria) / Tallers Brillauto (lacat) / J. Molas (paviment) / J. Servosa (formigó)

Fotògraf

Pere Masó I Ricard Turon

Fer una casa per a un mateix és, a la vegada, una il·lusió i un repte immens. El temps ajuda a destil·lar les millors essències. Ajuda, en definitiva, a prescindir d’allò superficial.

 

L’interès per la cultura mediterrània tradicional i la saviesa popular es barreja amb l’aposta per una arquitectura abstracta i intemporal i el pensament sobre la sostenibilitat d’una manera molt profunda. Tots ells són les llavors que estimulen la formalització del projecte.

 

La casa ocupa la superfície màxima permesa en una sola planta i aposta per guanyar superfície amb una comunicació permanent amb l’exterior. Cada habitació disposa d’un pati que s’uneix al voltant d’un passadís central que vertebra altres usos i uneix tots els espais.

 

El material escollit (alumini) i la construcció amb pannells de fusta contralaminada (KLH), lleugers i de construcció seca, agilitzen l’execució de l’obra (set mesos). La textura i el color de la façana estableixen una relació abstracte amb el paisatge.