Peixeteria Maria Teresa

Ubicació

C/St. Antoni, 15. Sant Joan les Fonts

Tipologia

Interiorisme

Any

2004

Autors

Daniela Hartmann
Jordi Hidalgo Tané

Promotor

Perixos Maria Teresa

La intervenció consisteix en l'ordenació d'un local de dimensions reduïdes com a peixateria.

Les necessitats plantejades són el taulell, dos congeladors de dos metres de llarg, una zona de despatx, una cambra frigorífica d'emmagatzematge i un petit bany.

Potser són les peixateries el lloc en el qual mostrar el producte fresc i sense manipular té més importància. El peix s'emmagatzema en caixes amb gel que passen de la coberta de la barca de pesca a la llotja i que, a continuació, es transporten en camió fins a la peixateria, on es dipositen sobre el taulell.

Hem intentat recordar la senzillesa de les parades de peix a les llotges i als mercats, formades per taules recolzades en cavallets damunt les quals es col·loquen les caixes de peix.

L'embolcall existent es defineix com una capsa neutra d'alumini, amb un paviment continu de formigó i amb una petita diferenciació d'altura del cel ras entre la zona de taulell i la de congeladors.

Un sol moble farà les funcions de taula per a les caixes de peix, de tarima i de moble auxiliar posterior. Aquest moble de color blanc, ubicat dins l'espai, delimita clarament la zona de treball respecte a la zona d'estada dels clients. El gest d'oferiment del moble recorda les mans de la peixatera quan ens ensenya el peix que volem adquirir.