Reforma de les dependènces de l'antic Hospital d'Olot com a oficina de turisme

Ubicació

Carrer Dr. Fàbrega, 6. Olot

Tipologia

Equipaments

Any

2016

Autors

Arnau Vergés Tejero

Promotor

Ajuntament d'Olot i Consell Comarcal de la Garrotxa

Construcció

Puig Alder SL

Fotògraf

Marc Torra_Fragments.cat

En un espai indeterminat d'un antic hospital, tenim l'encàrrec de projectar-hi una oficina de turisme. Cerquem l'espai en funció dels valors que transmet de la ciutat, però també per la seva implicació en la trama urbana.
 
Amb l'elecció dels magatzems de l'antiga cuina, recuperem el pati com a lloc de pas i vida social a la ciutat. És així com hi plantegem l'obertura de dos accessos nous, des dels quals entrarem a l'oficina. Entenem la distribució interior del nou espai com una seqüència lineal d’elements: autoinformació, audiovisual, atenció personalitzada, descans, botiga.
 
Els principals materials utilitzats són existents: la greda volcànica del subsòl emprada en tres textures al paviment, el sistema estructural del sostre, la pedra volcànica dels murs... Materials que es complementen amb l’acer i el roure del mobiliari i amb la balca i el vímet de les cadires i les làmpades, dissenyades específicament i realitzades per un artesà local. Tot plegat, matèria de la terra per a un projecte que ha de ser la porta d'entrada a un paisatge concret: el paisatge que som.