Restaurant La Moixina

Ubicació

Olot

Tipologia

Interiorisme

Any

2018

Autors

Arnau Vergés Tejero

Promotor

Font Moixina SL

Construcció

Construccions Puig Alder SL

Col·laboradors

Jordi Cusidó i Carrera, projecte

Fotògraf

Marc Torra

Un indret nostàlgic i romàntic, la font d’inspiració dels artistes de l’Escola d’Olot: els aiguamolls de la Moixina. I aquest projecte es troba justament al cor d’aquest paratge. Entenem que el paisatge ha de ser el material del nostre projecte.
Encarem l’encàrrec de reforma interior i d’adequació d’una nova entrada per al restaurant amb la mirada fixada en l’exterior, buscant trobar-lo en cada escombrat de la nostra vista. Obrim finestres al fons dels espais, eliminem totes les barreres opaques, construïm filtres que no esborren els colors... A través dels materials i de les textures que apliquem, cerquem domesticar el paisatge bo i portant-lo al nostre costat del vidre.
Per il·luminar els menjadors volem disposar d’una llum discontínua, de sotabosc. I, alhora, necessitem mitigar l’impacte excessivament tècnic que generen les lluminàries. És per això que dissenyem unes caixes toràciques infinites, que vesteixen les noves làmpades que pengen del sostre; un recurs paleontològic que farà companyia a la resta de fauna que gaudeix del restaurant.