Sala d'actes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot. La Catenària

Ubicació

Carrer Pere Antoni Soler, 1. Olot

Tipologia

Espais efímers

Any

2016

Autors

Interiors A2 Estudi [Carles Juncà Blanch, interiorista, i Míriam Soler Valls, interiorista i arquitecta]

Promotor

Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot

Fotògraf

Interiors A2 Estudi

El projecte intenta emmotllar-se al claustre del Carme d’Olot, un espai que forma part d’un conjunt singular declarat monument d’interès historicoartístic, cercant un llenguatge que dialogui amb un interior caracteritzat per arcs i voltes de finals del segle XVI.
 
La proposta es defineix en dos aspectes. El primer, més aviat funcional, implica una neteja del contenidor mitjançant l'endreça de les instal·lacions que hi han anat apareixent amb el temps i la introducció dels elements de tarima i platea. El segon aspecte, en canvi, pretén donar la força suficient a la intervenció centrant-se en la creació d’un element representatiu. Aquest parteix de la idea de la corba catenària invertida, una eina arquitectònica que Antoni Gaudí usava, fins i tot, com a mètode de projecció.
 
La suma de més de sis-cents metres de catenària, repartits en arcs de mides diferents, i un tractament d’il·luminació regulable a cada situació formen un pla suspès que presideix el característic i històric espai i el dota d’ànima.