Un jardí de Pedra Tallada

Ubicació

Carrer Perat. Forallac

Tipologia

Espais exteriors

Any

2017

Autors

Benjamín Iborra Wicksteed - Jordi Espinet Roma - Jaime Font Furest - Carlos Dimas Carmona - Marcos Parera Blanch, arquitectes MESURA -

Promotor

Robert Ferrer-Cajigal

Construcció

Burgos Gasull

Col·laboradors

Berta Josa Forgas (interiorista), Marc Lopez Manas (Interiorista), Adrià Boqué Rodriguez (arquitecte), Joan Capdevila Batlle (arquitecte) i Borja Mas rodriguez (arquitecte)

Fotògraf

Salva López

El fantàstic poble de Peratallada, situat en un lloc recòndit de la comarca del Baix Empordà, té una nova fita paisatgística. Peratallada (el nom significa pedra tallada) és un dels enclavaments medievals més singulars del país, coronat pel seu fastuós castell compost de diversos edificis que comparteixen un pati comú.
 
El categòric respecte per la història del lloc i l’ús de material d’origen local són el punt de partida d’un projecte que es proposa utilitzar la piscina (i els tres nivells que comporta) com a ròtula per salvar una topografia complexa, amb la qual cosa es completa l’adequació de la intervenció a l’entorn paisatgístic.
 
El marbre travertí blanc d’origen turc colonitza els nivells de la terrassa amb peces recuperades d’un projecte aliè d'un altre poble de la província de Girona. Aquest origen de caràcter reciclat implica treballar el material en peces de format reduït i de mides diferents, i obliga a un laboriós replantejament de l’especejament.