Vestir la plaça

Ubicació

Plaça de Sant Miquel. Olot

Tipologia

Espais exteriors

Any

2016

Autors

Eduard Callís Freixas
Guillem Moliner Milhau

Promotor

Ajuntament d'Olot

Construcció

Soy & Soy pintors

Col·laboradors

Jordi Moret (arquitecte) | Jordi Collell i Ramon Heras (estudiants d'arquitectura)

Fotògraf

La Comarca / Roger Serra-Calvó

Domesticar l'estança comunitària
 
El caràcter de l’espai públic condiciona l’apropiació que en fem els ciutadans. Lluint un nou vestit, la plaça adopta un tint domèstic i indueix a percebre-la com l'estança comunitària del barri. Amb el mínim cost, s'estableixen les bases perquè esdevingui de nou el centre de la vida social, un espai de relació inclusiu per a tots els veïns.
 
Aplicant una capa selectiva de pintura, la intervenció llegeix i destaca la qualitat espacial, la geometria i els sistemes constructius de l'arquitectura de la plaça. Coronaments, estampats i catifes atorguen lleugeresa, lluminositat i color a les parets de bloc de morter, partint de la mateixa modulació i reforçant la naturalesa tèxtil del suport.
 
Els motius geomètrics evoquen el camp domèstic i també aquells actes que identifiquen el barri. L’actuació reforça la singularitat de cada àmbit, però, per sobre de tot, propicia un teló de fons capaç d'acollir amb confort un ventall més variat d’activitats i d’usuaris, inclòs el joc.