anterior
següent

Pavelló de convidats a Sa Tuna

Ubicació

c. Rec de l'aigua, 10. Begur

Tipologia

Arquitectura

Any

2017

Autors

Jordi Riembau

Promotor

Nicolas Maître

Construcció

Construccions Josep Alzina, SL

Col·laboradors

Miquel Ruscà Mestre, arquitecte i Jordi Vilà Salvà, arquitecte tècnic

Fotògraf

Adrià Goula

L’encàrrec consisteix en la construcció d’un pavelló annex a la casa principal.
La volumetria és molt clara i simple: un ortoedre situat al mig del bosc, que modifica al mínim les característiques del seu entorn, com si sempre hagués estat allà.
El pavelló queda definit per una U de Corten i una gelosia, que creen un refugi al seu interior, un espai d’estar i de contemplació.
L’accés a l’interior es fa per la planta inferior i es caracteritza per ser una espècie de buidat escultòric dins la terra per després ascendir, mitjançant l’escala, fins al pavelló.
L’interior s’entén com un espai diàfan, amb una zona d’estar i un dormitori. El bany, tancat en una cantonada, és l’únic espai limitat espacialment.
Les façanes est, sud i oest són totalment vidriades, amb una protecció solar exterior formada per porticons corredors amb gelosia. La façana nord disposa d’unes obertures més controlades, que il·luminen i ventilen els espais de l’escala i el bany.