anterior
següent

T+G2

Ubicació

Avd. Catalunya, 577-579. Vidreres

Tipologia

Arquitectura

Any

2006

Autors

Josep Llobet Gelma

Promotor

JM Gelats - Teresa Llobet

La casa que s'ha projectat es el llarg i recompensat fruit de mes de quatre anys d'indagacions, esbossos, investigacions, maquetes i reunions amb els propietaris. Però també es té que dir que es la resposta d'una bona entesa i comprensió entre els promotors i l'arquitecte.

Aquesta pineda d'en Flassia, on es troba situada, ha estat molt maltractada en els darrers 6 anys per els nous propietaris que han anat comprant terrenys. Cada nou habitant tala els pins de la seva parcel·la per que es vegi ben be la seva "casa". Els propietaris han volgut ésser mes respectuosos amb el mitja: la casa va adquirint forma entre els arbres, i busca una certa privacitat amb les construccions adjacents.

L'agost del 1998 vaig realitzar un primer plano on vaig anar dibuixant cadascun dels arbres, definint el tipus, perímetre i diàmetre del tronc.

L'accés a la propietat es fa per l'Avinguda de Catalunya, on ens trobem amb una façana separada sis metres i mig del límit, per respectar els tres grans pins existents.

Per accedir a la porta de la casa hem de fer un agradable passeig al costat dret del volum que ocupa el garatge, la cuina i el menjador, tenint enfront una magnifica alzina que ens defineix la entrada. El vestíbul es troba en el punt mes llunya de la casa, tan des de l'accés de la tanca, com des de la porta del garatge, podem gaudir de una gran alçada que emfatitza aquest punt, on es troba l'escala d'accés al pis superior, i un petit bany de dia al costat de la mateixa.

Una porta corredissa ens separa el vestíbul amb el lloc per menjar que queda connectat amb un agradable pati. La cuina i el rentador s'ubiquen en un sol espai enfront del lloc de menjar, també connectat amb un pati de servei. Al lloc d'estar s'accedeix a través d'un curt corredor que te a la seva dreta el pati que pertany a la cuina i el rentador.

L'espai d'estar es una peça molt agraïda tan a la seva dreta on podem observar el jardí en la seva part superior, com a la seva esquerra on té un "espai pleural" de relació interior/exterior cobert, agradable i molt utilitzable a l'estiu, gaudint de la vegetació existent. A continuació de l'estar es troba el descans principal acompanyat d'un gran armari, i el bany relacionat amb un petit pati.

El pis superior de la casa esta destinat a les dues habitacions de les noies amb un vestidor comú compartit, un bany i un gran espai d'estudi, a partir d'aquesta estança s'accedeix a la coberta de les peces inferiors.

Vull construir una vivenda amb una austeritat confortable, una vivenda que es trobi plena de sensacions i de riquesa interior, una vivenda adequada a les noves maneres d'entendre l'habitatge, una vivenda on trobar-se a gust i gaudir de la meravellosa natura que l'envolta.