anterior
següent

Consultori local d'Aiguaviva

Ubicació

Passeig de Sant Joan, 2. Aiguaviva

Tipologia

Equipaments

Any

2014

Autors

Oscar Blasco Lázaro, arquitecte
Sergi Carulla Altadill, arquitecta
Stefano Cortellaro, arquitecte

Promotor

Catsalut-Infraestructures.cat

Construcció

Construcción Micaló Ramió SLU

Col·laboradors

Bernat Massó (direcció d’execució), Oscar Cabrera (instal•lacions), Alfons Pastor (pressupost i ESS) i Boma SL (estructures)

Fotògraf

Adrià Goula Sardà

El consultori se situa en una parcel·la trapezoïdal dins d’una illa d’equipaments del nucli urbà d’Aiguaviva, entre un carrer, un passeig, una futura escola bressol al nord i un espai lliure al sud. El projecte prioritza la claredat formal i constructiva de l’edifici, així com la reducció al mínim de les futures despeses energètiques i de manteniment.

Com a resposta a les característiques del lloc i al programa funcional, la proposta planteja un volum obert cap al sud-est, on es concentren les millors vistes i orientacions. En aquesta façana se situen els accessos a l’edifici a través d’un espai de transició que actua com a filtre regulador de la llum natural que arriba a la gran sala d’espera. Rampa i escales solucionen les pendents diferents dels carrers transversals.

El pati, element tancat i situat al nord, dóna privacitat a les sales de consultes i als espais de repòs dels treballadors del centre, alhora que ajuda a simplificar la volumetria exterior i a donar-li personalitat.