anterior
següent

Ampliació de l'IES Cap Norfeu

Ubicació

c Ponent, 11. Roses

Tipologia

Equipaments

Any

2011

Autors

Joan Tarrús Galter, arquitecte
Jordi Bosch Genover, arquitecte
Javier de las Heras, arquitecte

Promotor

Gestió d'Infraestructures, S.A.U. - GISA

Construcció

Arcadi Pla S.A.

Col·laboradors

Blàzquez-Guanter arquitectes (consultors d'estructures) / Proisotec (enginyeria) / Jordi Roig (arquitecte tècnic)

Fotògraf

Adrià Goula

L'objecte del projecte és la reforma i l'ampliació de l'IES Cap Norfeu de Roses. La intervenció actual vol ampliar el complex escolar a la zona nord del solar amb dues petites edificacions de PB que envolten un dels edificis actualment en funcionament.

 

Dues estratègies:

1a. Agrupar les dues aules, el laboratori, el departament i la tutoria en un contenidor, una caixa lleugera que descansa sobre una base sòlida. Es col·loca paral·lela al tallers i és oberta al pati. Una gran nau, orientada a sud i protegida per una gelosia que tamisa la llum, és necessària per a l'ús del pati i tanca formalment l'estructura de caixa per aconseguir una imatge més abstracta.

2a. Agrupar el menjador-càtering-barra, els vestidors, l'Associació d'Alumnes, l'AMPA i el magatzem en un sol cos. La seva forma és el resultat d'incloure tots aquests usos a la part del solar entre els tallers i la tanca i s'ha construït seguint el llenguatge formal de l'edifici existent.