anterior
següent

Intervenció al Fort de Sant Francesc

Ubicació

Volcà Montsacopa. Olot

Tipologia

Espais exteriors

Any

2018

Autors

Mireia Torras Codinach
Pere Llimargas Casas

Promotor

Ajuntament d'Olot

Construcció

Construo Construccions Generals SL

Fotògraf

Marc Torra

El projecte intervé a l’espai interior del recinte emmurallat del fort de Sant Francesc, al cim del volcà Montsacopa. L’objectiu és la implantació d’un establiment de restauració i l’ordenació d’aquest espai emmurallat i els seus accessos. El conjunt emmurallat està declarat BCIN, l’ermita que domina el recinte es un BCIL i l’entorn està inclòs en el PNZVG com a espai d’interès natural preferent.
L’edificació s’implanta a l’extrem oest del recinte, a l’espai intersticial de la muralla, a la qual acompanya però sense entrar-hi en contacte. La construcció es relaciona amb l’arquitectura preexistent massiva vinculant-s’hi des de la geometria i diferenciant-se’n amb una nova arquitectura lleugera i etèria. Metall, vidre, greda volcànica i fusta de castanyer local.
L’ordenació de l’espai emmurallat incorpora un lavabo públic per als visitants del volcà i millora els accessos amb la creació d’una rampa extramurs i la integració de paviments de pedra natural.